Kubica hamarosan versenyautót vezethet

Létrehozva: 2011. október 26. 12:15
A nemzetközi szaksajtó egy része szkeptikus, a Lotus Renault vezetőit sem vádolhatjuk hurráoptimizmussal, de Igor Rossello biztos abban, Robert Kubica biztosan vezethet még versenyautót a Formula-1-ben! Hogy ki Rossello úr? A lengyel pilóta egyik kezelőorvosa!


 

Kubica február elején szenvedett súlyos ralibalesetet, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Több műtéten is átesett, hónapok óta zajlik a rehabilitációs programja.

„Ha csak ránézek Robertre, akkor nehezen tudom titkolni, hogy lenyűgöz az elképesztő javulás. A lehető legjobban sikerült az eddigi rehabilitációja” – jelentette ki Igor Rossello.

A szakember Kubica kezével foglalkozott az elmúlt hónapokban, így egészen nyilvánvaló, tisztában van a versenyző állapotával. Hiszen a krakkói pilóta karja rendkívül súlyos roncsolódásokat szenvedett, sokat kellett „dolgozni” a funkciók helyreállításával.

„Normális kocsit már vezet Robert! Most az a legfőbb célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül versenyautót is irányíthasson. Rengeteget dolgozik ezért. Most már nem a sima rehabilitáció időszakát éljük, már a visszatéréséért küzd. Nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy újra autóversenyzőnek mondhassa magát!” – tette hozzá Igor Rossello.

A szakember szerint Kubica törései „összeforrtak”, a sebei begyógyultak.

„Már csak az a kérdés, hogy képes lesz-e valaha azon a szinten versenyezni, mint balesete előtt. Erre azonban már a Formula-1-es szakemberek tudnak válaszolni. Az orvosok tökéletesen elvégezték a feladatukat!” – jegyezte meg Rossello.

Azt azonban még elárulta a szakorvos, hogy bizonyos nyomai azért maradnak a februári balesetnek.

„Kubicának azért lesznek bizonyos korlátai: száz százalékosan nem épülhet fel. Ne feledjük, annak idején az amputációról is szó esett…Ez is mutatja, mennyire komoly volt az akkori helyzet. Delépült a keze, tudja mozgatni, és az összes ujját képes használni. Megnyugodhatnak, biztosan vezethet majd versenyautót. Autóversenyzőről beszélünk, nem egy zongoristáról, akinek egészen tökéletesen kell mozgatnia az ujjait…”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu