Elkezdődött Kubica rehabilitációja

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 18. 15:59
Közel két hét után immár véglegesen elhagyta az intenzív osztályt Robert Kubica, aki február 6-én szenvedett súlyos ralibalesetet. A Lotus Renault F1-es versenyzője még 10-15 napig marad a Santa Corona-kórházban, ahol pénteken délután el is kezdődik a rehabilitációja.


 

A lengyel pilóta fizikai és pszichikai állapota is folyamatosan javul, ez bizakodással tölti el az őt háromszor műtő orvosi csapatot. Szerdán még egy 8 órás könyökoperáción esett át a sportember, minden bizonnyal ez volt az utolsó szükséges beavatkozás.

„Robert állapota megnyugtató, stabil. Átkerült arra az osztályra, ahol a többször sérüléseket szenvedett betegeket ápolják” – áll a kórház közleményében.

A Kubicát kezelő Santa Corona-kórház rendelkezik olyan speciális robotokkal, amelyek segítik a páciens rehabilitációs feladatainak elvégzését. Giovanni Antonio Checchia, az egészségügyi központ vezetője elárulta, a robotokat egy számítógépes program irányítja.

„Így ellenőrizhető, hogy megfelelő mozdulatot tett-e a rehabilitáción résztvevő személy” – mondta a szakember. – A páciensnek több fokozaton kell átesnie, ezek eredményeként passzív betegből aktív emberré válik.”

Daniel Morelli, a versenyző menedzsere pénteken elmondta: Kubicát még fájdalmak gyötrik, de azok immár elviselhetőek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu