Vitatott vereséget szenvedett Holyfield

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 20. 23:50
Nem történt trónfosztás, Nyikolaj Valujev megtarthatta a Boksz Világszervezet (WBA) nehézsúlyú övét, miután 12 menetes hatalmas küzdelemben legyőzte Evander Holyfieldet – legalábbis a pontozók szerint. Az orosz világbajnok a mérkőzés első felében csak szenvedett 46 éves ellenfele ellen, és utána ugyan feljavult, de az összkép alapján nem volt egyértelmű az európai sikere.


Nem akármilyen összecsapásra volt kilátás Zürichben, hiszen az orosz óriást, Nyikolaj Valujevet az amerikai legenda, Evander Holyfield próbálta megállítani. A tét a Boksz Világszervezet (WBA) nehézsúlyú világbajnoki öve volt, és ha ezt megnyerné Holyfield, úgy ő lehet a legidősebb világbajnok a 46 évével.

 

Az esélyek a jóval magasabb és jóval súlyosabb Valujev sikerét ígérték (akinek mindössze egy veresége van, azt Ruszlan Csagajevtől szenvedte el), Holyfield ígérte, ő ráméri a második verést is…

 

Hogy az amerikai nem csak a levegőbe beszélt, azt az első három menet ékesen bizonyította. Az izgő-mozgó Holyfield többször is jól megütötte az oroszt, aki szemmel láthatóan tartott ellenfelétől, és nem tudott mit kezdeni annak stílusával.

 

Valujev azért rájött, ha így folytatja, annak jó vége nem lesz – legalábbis számára. A negyedik menetben már nagyobb meggyőződéssel ment előre, de tartalommal ezt még nem tudta megtölteni. Sőt, újfent beleszaladt egy hatalmas balhorogba.

 

Holyfielden látszott, élvezi az összecsapást, 46 éve minden rutinját beleadta a meccsbe. Valujev a hatodik menetben némileg összekapta magát, és ez volt az első olyan két perc, amikor talán ő volt a jobb.

 

Ez visszahozta az orosz önbizalmát, aki ezután nagyobb kedvvel vetette bele magát a meccsbe. A kilencedik menetben mindkét fél felpörgette a meccset, több tiszta találatot is elértek.

 

Bár az összkép alapján úgy tűnt, Holyfield legyőzi Valujevet, az orosz a 12. menetet záró gongszó után széles mosollyal ünnepeltette magát. Mint kiderült, igaza volt, hiszen míg a panamai pontozó döntetlenre, a svéd és az olasz az ő sikerére voksolt, így a közönség tüntetése mellett megtarthatta a WBA világbajnoki övét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu