Letaszították a trónról a Szörnyeteget

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 8. 10:29
AZ UTOLSÓ MENET VIDEÓN! Ha nem is látványos mérkőzésen, de hatalmas csatában David Haye legyőzte a nála 45 kilogrammal nehezebb Nyikolaj Valujevet, ezzel megszerezte WBA (Boksz Világszövetség) nehézsúlyú világbajnoki címét Nürnbergben. A nagyszájú brit 12 menetet követően, pontozással bizonyult jobbnak ellenfelénél.


Annyi biztos, nem fogják az évszázad mérkőzéseként emlegetni a szombatit, mivel 11 meneten keresztül különösebben nagy akcióra nem került sor.

Ahogy várható volt az orosznál lényegesen könnyebb Haye (23-1, 21 kiütéssel) gyorsaságával és technikai fölényével operált, míg Valujev (50-2, 34 kiütéssel) a megfelelő pillanatra várt, mikor vihet be egy félelmetes erejű ütést.

Döntőnek az utolsó menet bizonyult, amikor a brit klasszis lényegesen aktívabb volt, sőt olyannyira sarokba szorította riválisát, hogy az csaknem a padlóra került.

A kiütés elmaradt, de Haye elegett tett ahhoz, hogy a három bíró közül kettőt meggyőzzön, 116-112 arányban neki adták a mérkőzést, így a harmadik pontozó 114-114-es döntetlenje nem osztott, nem szorzott.

A korábbi amatőr vb-ezüstérmes Lennox Lewis 2003-as Vitalij Klicsko ellen aratott diadala óta az első brit világbajnok.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu