Skótok nélkül rendezik az olimpiát?

Létrehozva: 2014. szeptember 11. 12:15
Amennyiben a jövő csütörtöki népszavazáson a választók a Nagy-Britanniától való elszakadásra szavaznak, a skótok valószínűleg lemaradnak a 2016-os riói olimpiáról.


A gondot az jelentheti, hogy időbe telne, míg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felvenné tagjai közé a skót ötkarikás testületet, e nélkül pedig senki nem indulhat skót zászló alatt - olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

"Fogalmam sincs, mennyi időt venne igénybe a tagfelvétel, ez rengeteg tényezőtől függ. Attól tartok azonban, hogy addigra a legtöbb sportág kvalifikációja már befejeződne" - fogalmazott Craig Reediet, a NOB skót alelnöke. A sportvezető hozzátette, a brit sportrendszerből nagyon sokat profitálnak a skót sportolók, így etikai kérdéseket is felvetne az esetleges különindulás.

A Brit Olimpiai Bizottságnak egyelőre nincs hivatalos álláspontja az ügyben.

"Mihelyst lezajlott a népszavazás, megvizsgáljuk, hogy az milyen hatással van a brit olimpiai csapatra. Azt azonban már most leszögezhetjük: a brit csapatot értelemszerűen csak brit sportolókból válogathatjuk össze" - nyilatkozta az egyik szóvivő.

A sportscotland nevű szervezetnél mindenesetre nem aggódnak amiatt, hogy bármiből is hiányt szenvednének az elszakadás következtében. "Akárhogy is döntsenek a skót emberek, a skót versenyzőket a legjobb edzéskörülmények között készítik majd fel a legjobb edzők. Minden támogatást meg fognak kapni a sikeres szerepléshez" - hangsúlyozta a sportscotland egyik szóvivője.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu