Rezgett a léc, de győzött Pacquiao

Létrehozva: 2011. november 13. 10:05
Ismét rendkívül szoros csatát hozott Juan Manuel Márquez és Manny Pacquiao rangadója, amelyet csakúgy, mint legutóbb, a Fülöp-szigeteki nyert, de riválisa csalásról beszél, a szurkolók pedig megdobálták a győztest Las Vegasban.


A tét a WBO világbajnoki öve volt, a mexikóinak annak ellenére, hogy korábban döntetlenre végzett és legutóbb éppen kikapott az ázsiaitól nem sok esélyt adtak.

Ehhez képest kitűnően kezdett, de kontrákra épütő taktikája sebezhetővé tette egy olyan szoros találkozón, mint a szombati volt. Pacquiao szenvedett, viszont többet ment előre.

A három bíró végül 115-113-ra, 116-112-re a címvédőt hozta ki bajnoknak, míg a harmadik 114-114-es döntetlent állapított meg, a közönség erre kifütyülte őt, sőt megdobálta.

Pacquiao ezt a közjátékot mintha nem is látta volna: „Szurkolóim boldogok, nyilvánvaló, hogy ki nyerte ezt a csatát. Elfogadom, hogy nehéz ellenféllel bokszoltam, de győztem!"

Márquezt megrázta a döntés: „Nehéz olyankor, amikor nem csak egy öklöző, hanem három bíró ellen harcolsz" – forrongott öltözőjében a mexikói.

A zsinórban 15. meccsét behúzó Fülöp-szigeteki ezzel 54-3-2-es mérleggel és 38 kiütéssel áll, de ez a mérkőzés inkább ellenfelének, nem pedig neki vált hasznára, büszkeségére.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu