Reakciók Erdei Zsolt vereségére

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 31. 12:34
Nemcsak a szurkolók körében, hanem a bokszvilágban is nagy visszhangot keltett Erdei Zsolt szombati, igazságtalannak tűnő veresége az egymillió dolláros monacói szupertornán.


Lou DiBella, amerikai mérkőzésszervező: "Micsoda küzdelem volt! A legtöbben Erdeit hozták volna ki győztesnek, de Gracsovnak megvan megosztott pontozással. Hát, nem mondanám, hogy behúzta... Albert hercegnél Erdei nyert, nálam is, mindenesetre nagy meccs volt, és jár a gratuláció Gracsovnak."

Adam Abramowitz, Saturday Night Boxing, szakíró: "Nem tetszik ez a pontozás. Gracsov kezdeményezőbb volt, de hatástalan. Túlértékelték. Erdei viszont keveset ütött a meccs második felében."

Rácz Félix, sportmenedzser: „Az amerikai boksz-kommunikációban az a mondás, hogy ”He is the man who beat the man”, tehát Gracsov verte meg a veretlen bajnokot, aki két súlycsoportban is világbajnok volt. Ez pedig már politika, politika és kommunikáció kérdése. Meg kell magyarázni az embereknek, hogy a Gracsov nem rossz. Így építgetnek valakit fel, hogy aztán egyéni előfizetős (pay per view) gálákon nagyobb pénzekért szerepeltessék.”

Joey Odessa az MMA Odds bloggere a döbbent csendre utalt: "Nem Erdei nyert, most talán egy pillanatra mindenki abbahagyta a fecsegést..."

Erdei 96-94, illetve 94-96 és 94-96 arányban, megosztott pontozással bukta el a Gyenyisz Gracsov elleni tíz menetes összecsapást. A magyar öklözőnek profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte.

A YouTube-on megtekinthető a teljes mérkőzés (a Sport Tv felvétele): https://www.youtube.com/watch?v=UuH1ruCn00A

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Erdei: Felfoghatatlan, hogy kikaptam
Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok vitathatónak és megdöbbentőnek minősítette a bírói ítéletet, amelynek következtében vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a "Monte-Carlo...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Madár már nem veretlen – igazságtalanul
Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok megosztott pontozással, vitatható vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a „Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű minitorna...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: erdei_zsolt
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu