Pacquiao visszavágott Bradleynek

Szerző: MTILétrehozva: 2014. április 13. 12:10
Manny Pacquiao visszaszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki övét, miután csaknem két évvel váratlan veresége után visszavágott Timothy Bradleynek a Las Vegasban rendezett szombati címmérkőzésen. A Fülöp-szigeteki bokszoló a 12 menet végén egyhangú pontozással bizonyult jobbnak amerikai riválisánál.


Pacquiao 2012 tavaszán megosztott pontozással kapott ki Bradleytől, aki akkor megfosztotta őt a WBO övétől, amelyet azóta kétszer megvédett. Pacquiao (immár 56 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség) a Bradley elleni meccsét megelőzően 15 győzelmet aratott sorozatban, és akkoriban súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartották Floyd Mayweather Jr. mellett. A vereség azonban megtörte a most 35 éves öklöző karrierjét, még annak az évnek a végén kiütéses vereséget szenvedett Juan Manuel Marqueztől, és sokan biztosak voltak abban, hogy vissza is vonul.

A korábban nyolc kategóriában is világbajnok Pacquiao ezek után csaknem egy évet pihent, de visszatért, és tavaly novemberben Makaón sima, pontozásos győzelmet aratott az amerikai Brandon Rios ellen.

Az eddig hibátlan profi mérleggel rendelkező, 30 esztendős Bradleynek (31 meccs/31 győzelem) ez volt az első veresége.

Címkék: manny_pacquiao
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu