Overdose: teljes gőzzel előre 2010-ben

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 6. 11:28
Idén ugyan már nem láthatja a közönség Overdose-t, de tulajdonosa biztos abban, hogy jövőre újabb sikerekkel gazdagítja pályafutását. Dózi tulajdonosa, Mikóczy Zoltán szerint hosszú hónapok „hányattatása” után végre jó úton halad a csodaló rehabilitációja, így már tervezhetik a jövő évi programját. Erről az Overdose.hu-nak nyilatkozott a paripa „főnöke”.


„Igaza lett azoknak, akik már a sérülésekor azt a véleményt fogalmazták meg, hogy számunkra a legnagyobb próbatétel a türelem. Jól alakul a pataszerkezet növekedése, de még korai a visszatérését illetően konkrét időhorizontot megállapítani. Október 14-én, szerdán új patkókat kap a mellső lábaira, és ekkor a boxpihenője is véget ér. Ezután kezdheti el szép lassan terhelni a lábait” – mondta Mikóczy Zoltán.

A tulajdonos hozzátette: Overdose az első hónapban csak sétálhat, majd a tél elején kezdheti meg az ügetést.

„Ha minden jól alakul, és nem jelentkezik újabb komplikáció, akkor a tavaszi versenyszezonra Dózi immáron gyógyult, egészséges lábszerkezettel ismét abba az állapotba kerülhet, ahogyan ezt az évet is kezdte – hangsúlyozta Mikóczy. - Overdose-ra ugyanaz igaz, mint ránk, emberekre, azaz a gyógyulás kulcsa a hit és a bizalom. Nem szeretném a lovat emberi tulajdonságokkal felruházni, de a mostani viselkedése, a türelmes hozzáállása azt sejteti, mintha tudatában lenne, hogy mindaz, ami most vele történik, az ő érdekében van. Megvan benne mindaz a betyárság, ami mindig is jellemezte."

Angliai állatorvosa kifejezetten megkérte a hazai stábot, hogy a legnagyobb nyugalmat biztosítsa Overdose számára, azaz minél kevesebbet látogassa, mert minden ilyen alkalommal ki akar jönni játszani a boxából.

A tulajdonos arról is beszámolt, hogy továbbra is Ribárszki Sándor az idomárja és Christophe Soumillon marad Overdose első számú lovasa.

Címkék: losportoverdose
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu