Német fölény, tisztes magyar helytállás

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 3. 09:38
A hétvégén fővárosunkban került megrendezésre a gyorstollaslabdázók (speedminton) első magyarországi versenye, az 1. Budapest Open. A viadalon három kategóriában hirdettek győztest: férfi szeniorban magyar, míg férfi és női egyesben német aranyérmesnek gratulálhattak a riválisok.


A Németországban mindössze pár évvel ezelőtt hódító útjára indult – tenisz, tollaslabdára és squash-re hasonlító, azok előnyeit megtartó, hátrányait elhagyó – sportág népszerűsége világszerte töretlen. Hazánkba is csak a közelmúltban érkezett meg, ám máris nemzetközi versenyt tudtak szervezni a honi úttörők.

A Pestszentimre Sportkastélyban megrendezett viadalra közel száz nevezés érkezett be, fele Magyarországról. A nemzetköziséget a rendező magyar versenyzők mellett további hét ország képviselői jelentették. Voltak itt Németországból, Franciaországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából, Angliából és Horvátországból.

Az eseményen jelen volt Bill Brandes, a sportág német feltalálója is, aki nemcsak kötelező udvariasságból jegyezte meg: sok nemzetközi versenyre hívták meg, de hasonlóan jól és színvonalasan megrendezett tornával még nem találkozott. Profik voltak a körülmények és az is, ahogy a szervezők egy nap alatt, egy helyszínen, hat pályán az összes mérkőzést meg tudták rendezni.

 

 

1. BUDAPEST OPEN:
Férfi egyes:
  1. René Lewicki (német)
  2. Daniel Gossen (német)
  3. Rácz László (magyar)
  4. William Hure (francia)
Női egyes:
  1. Swantje Bechstein (német)
  2. Elek Odett (magyar)
  3. Dobos Dorisz (magyar)
  4. Schofhauzer Éva (magyar)
Férfi szenior egyes:
  1. Révész Gábor (magyar)
  2. Jocelyn Perdreau (francia)
  3. Laurent Bernadelli (francia)
  4. Roland Heffner (német)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu