Nem volt zökkenőmentes Overdose utazása

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 20. 15:23
Magyarország első számú lova, Overdose már Angliában regenerálódik, pontosabban egy hónapig a szigetországban pihen. Mikóczy Zoltán, a csodaparipa tulajdonosa Franciaországból vitte a négylábút Pulboroughba, ám a PannoniaOverdose.hu-nak elárulta, cseppet sem volt zökkenőmentes az átruccanás.


- Legutóbb azzal búcsúztunk, hogy elutaztok Pulboroughba, ahol egy komoly orvosi konzílium fogja Overdose sérült lábát vizsgálni...

- Csak egy kisebb bonyodalom után sikerült útra kelnünk. Ugyanis Dózi útlevelét felküldték a France Galop központjába, Párizsba, és mivel múlt hét kedden július 14-e, azaz állami ünnep volt Franciaországban, ezért egy napot csúszott Dózi átszállítása. Vissza kellett utaznom Párizsba, majd már szerda reggel, a személyesen átvett útlevéllel a kezemben Caen-ban, a kikötő közelében csatlakoztam Overdosehoz, Budinszki Barbihoz és a szállítóhoz. A hajóutat már együtt tettük meg, csütörtök reggel érkeztünk Pulboroughba, és egy kis pihenés után, délben vizsgálta meg Dózi lábát az orvosi konzílium. Az ultrahang semminemű komoly, aggodalomra okot adó sérülést nem mutatott ki Overdose jobb első lábán. Az állatorvosok egymással egyetértve további 3-4 hetes, nagyon kímélő pihenést javasoltak. Ha az augusztus közepi vizsgálaton teljesen tünetmentes lesz, akkor kezdődhet meg majd a fokozatos terhelése és versenyre történő felkészítése.

- Továbbra is az a terv, hogy hetente jártok ki Overdosehoz Ribárszki idomárral és az állatorvossal, vagy többet bízol a helyiekre?

- Ami a munkát illeti, az minden esetben velünk egyeztetve, és a tervek szerint valamelyikünk jelenléte mellett folyik majd. A következő orvosi állapotfelmérést pedig augusztus közepére tervezzük. Pontos időpont még nincs.

- Overdose tehát egy hónapot pihen...

- A lábát legalábbis kíméli. Szombaton úszott először, kíváncsian várjuk, hogy mennyire barátkozik meg vele. Így ugyanis a sérült lába terhelése és erőltetése nélkül lehet javítani a kondícióját.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu