Nem tudták megmenteni a bokszoló életét

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 6. 15:20
Elhunyt Benjamin Flores, 25 éves mexikói profi ökölvívó, aki öt napja még Al Seeger ellen vívott NABF kispehelysúlyú címmérkőzést. A fiatal mexikói reménységet a dallasi gálán a nyolcadik menetben léptették le, miután a vezetőbíró ellenfele döntő győzelmét hirdette ki. Flores a találkozót követően az öltözőben elájult, kómába esett, majd a kórházba szállítást követően öt nappal életét vesztette.


A találkozó nyolc menetig tartott, akkor azonban félbeszakított azt a vezetőbíró, miután úgy ítélte meg: Flores már nem tud védekezni. Döntése indokolt volt, de az azt követő történések azt bizonyítják, hogy elkésett vele.

Flores elájult, kómába esett, az orvosok pedig nem tudták megmenteni az életét. A kórházban a kivizsgálások kimutatták, hogy súlyos agykárosodásokat szenvedett, méghozzá olyan komolyakat, amelyből nem volt számára visszaút az életbe.

Számtalan hasonló eset fordult már elő a profi ökölvívásban, a kiütéssel nemcsak a mérkőzését, hanem az életét is elveszítette a kiütött fél. A legutóbbi tragédiákig sem kell túl sokat visszamenni a naptárban: márciusban a japán Masatate Tsuji szenvedett a szorítóban halált okozó sérüléseket, tavaly októberben pedig az ugyancsak mexikói Daniel Aguillon hunyt el.
Címkék: ökölvívás
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu