Merész, de reális meridás tervek

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 7. 13:54
Tizenhárom évvel ezelőtt, még 1996-ban néhány lelkes amatőr hegyibringással, na meg egy „céges Trabanttal” indultak neki az akkori versenyeknek, majd ’97-ben Maraton SC-ként kapták meg a bírósági bejegyzést. Ma közel hetven taggal és a legkorszerűbb technikával a hegyikerékpárosok mezőnyében az ország egyik vezető klubja a Merida Maraton Team CST.


A gárda Vinczeffy Zsolt személyében adta az első montis olimpikont, és a hazai viszonylatban egyedülállónak számító, 33 – nemcsak hegyikerekes – bajnoki győzelmet számláló Vajda Mártát. A legeredményesebbek a napokban vehették át legkorszerűbb kerékpárjaikat.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

„Az idei versenyterveket illetően az olimpiai krossz és a maraton szakágban egyaránt az összes kupafutamon szeretnénk rajthoz állni, ez tizenkét versenyt jelent - tájékoztatott a „Bringázz a munkába!” kampány alkalmából adott interjújában Mikula Gábor csapatvezető, aki nem csak az edzések és versenyek alkalmából ül kerékpárra. - Természetesen ott leszünk az országos bajnokságokon, ahol több korosztályban is számolni kell majd velünk. Programunkban szerepel a Tour De Pelso, és egyéb országúti versenyek is, a 24 órás hegyikerékpáros csapatverseny, legalább egy dobogós hellyel.”

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

„Szeretnénk teljesíteni egy, akár kettő külföldi montis többnapost, ez persze a szponzori oldaltól is nagymértékben függ. Céljaink között legalább három magyar bajnoki cím és összetett kupagyőzelem, az elit versenyzőink – Lobmayer, Szlobodnyik, Szalontay – külföldi versenyeztetése, továbbá a hazai egyesületek közt kihirdetett csapatösszetett dobogója szerepel. A szakágak közül olimpiai krossz és a maratonon kívül nem tudunk versenyzőket indítani, a triál, downhill, és a fourcrossz versenyrendszerében nem veszünk részt, ezért még ekkora gárdával is nagyon nehéz lesz dobogós helyet elcsípni.”

Az elmúlt esztendők kiváló eredményeinek köszönhetően, a jövő céljainak eléréséhez a legkorszerűbb technika áll a csapattagok rendelkezésére. A Merida Maraton Team CST legeredményesebb kerekesei látványos bemutató keretében, a Bringaexpón kapták meg kerékpárjaikat.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Új, 2009-es Merida Carbon FLX 1000 gépet vehetett át Vajda Márta 33-szoros magyar bajnok és Módos Gabriella összetett maraton győztes, többszörös olimpiai krossz (XCO) és maraton dobogós. Kiss József többszörös XCM dobogós, a T-Mobile TOP maraton sorozat master kategóriájának győztese, aki egyben – érdekességként – többszörös bajnok tájfutó, egy Carbon FLX Team vázat nyúzhat.

Szlobodnyik Zsolt és Lobmayer Balázs olimpiai krossz magyar bajnokok, megannyi viadal dobogósai egy-egy komplett Carbon FLX Team kerékpárt, valamint Szalontay Bence olimpiai krossz utánpótlás országos bajnok, a maraton versenyek rövidtávjának egyik hazai legjobbja egy CycloCross 4 típusú géppel törhet babérokra.

Címkék: hegyikerekpar
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu