Legendákat köszöntött a miniszter

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 7. 17:26
Az Önkormányzati Minisztérium 2009. április 7-én ismét megtartotta hagyományos születésnapi ünnepségét, amelyen vendégül látták a magyar sportélet azon legendás egyéniségeit, akik a közelmúltban töltötték be „kerekévfordulós” születésnapjukat.


Dr. Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter köszöntő  beszédében hangsúlyozta, hogy a különleges képességekkel megáldott ember, a talentum olyan érték, akit megőrizni, fejleszteni, megbecsülni az egyik legnagyobb feladat. A mai ünnepeltek – folytatta a miniszter - büszkén mondhatják követőiknek „Tégy úgy, ahogy én”. „Ők igazi követendő mintát mutatnak mindenkinek, akire figyelő szempár tapad, politikusnak, vezetőnek, pedagógusnak és szülőnek egyaránt. Kívánom, hogy mindig legyen nagyjaink körül olyan közösség, amely felnéz a tettekre, értékeli a teljesítményt és elismeri, támogatja a példaképeket.” - hangzott el a miniszteri köszöntőben.

Az önkormányzati tárca vezetője beszédében kitért arra is, hogy ma, az informatika világában különösen érdekes és szép a sport kiszámíthatatlansága. A versenyzők lelke, kitartása, pillanatnyi állapota felülírja a gépek által jelzett papírformát, előzetes várakozást. A sportban az is utánozhatatlan - tette hozzá a tárca vezetője -, hogy a siker nemcsak az adott versenyzőnek szerez örömet, hanem szurkolók, emberek ezreinek, és átsegíti őket a nehéz helyzeteken is.

Dr. Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter és Török Ottó sport szakállamtitkár elismerő oklevelet és személyes ajándékot adott át az ünnepelteknek.

Az immáron 80. életévét betöltő sportlegenda, Simon János, a főiskolai világbajnok (1954. Budapest), Európa-bajnok (1955. Budapest), Eb-ezüstérmes (1953. Moszkva), MNK-győztes (1954., 1966.), sokszoros magyar bajnok egészségi állapota miatt nem tudott megjelenni mai, minisztériumi köszöntésén.
Ezért az eseményt követő napon Dr. Gyenesei István otthonában köszönti majd, a több mint kétszázszoros válogatott kosárlabdázót, a közszeretetnek örvendő edzőt, sportvezetőt.

A minisztériumi Márványaulában kedden 13.30 órától megtartott ünnepi eseményen köszöntötték:

80. születésnapja alkalmából Lemhényiné Tass Olgát, olimpiai bajnok (1956. Melbourne), olimpiai ezüst- és bronzérmes (1948. London, 1952. Helsinki, 1956. Melbourne), világbajnok (1954. Róma), vb-ezüstérmes (1954. Róma), többszörös főiskolai világbajnok (1954. Budapest), sokszoros magyar bajnok tornászt, edzőt

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu