Legendáját gyászolja Spanyolország

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 7. 10:37
Gyászol a golfsport: ötvennégy éves korában elhunyt Seve Ballesteros, a golfsport történetének egyik legkiválóbb versenyzője. A spanyol sportembert három évvel ezelőtt agydaganattal műtötték, állapota az elmúlt időszakban rohamosan rosszabbodott, életét már nem tudták megmenteni az orvosok.


Ballesterost hazájában nemzeti hősként tisztelték, pedig amúgy a golf nem tartozik Spanyolország legnépszerűbb sportágai közé. De rendkívüli sikereivel és emberi tulajdonásgaival milliók kedvencévé vált az egész világon.

Az elhunyt klasszis öt major versenyen bizonyult a legjobbnak, de más kiemelkedő sikerek is a nevéhez fűződnek. Összesen 87 diadalt ünnepelhetett, a European Touron 50 alkalommal bizonyult legyőzhetetlennek.

Háromszor győzött a British Openen, kétszer a Mastersen.

Sokat tett azért, hogy a legjelentősebb és legnépserűbb csapatversenyen, a Ryder Cupon ne csak a brit versenyzők csatázzanak az amerikaiakkal, hanem más európai nemzet fiai is bekapcsolódhassanak a párharcba.

Seve Ballesteros 2007-ben krónikus derékfájdalmai miatt vonult vissza. Egy évvel később a madridi repülőtéren eszméletét veszítette, utána az alaposa orvosi vizsgálatok állapították meg, hogy agydaganata van.

Megoperálták, hosszú ideig úgy tűnt, szinte tökéletesen felépülhet. Tavaly márciusban aztán leesett golfautójáról, beütötte a fejét, utána pedig kerülte a nyilvánosságot.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu