Kürthy 13 centire volt a döntőtől

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 1. 09:30
Kürthy Lajos nagyon közel volt ahhoz, hogy döntőbe jusson a férfi súlylökés csütörtöki délelőtti selejtezőjéből, ám 20,02 méteres eredménye végül a 14. helyhez volt elég a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokságon.


A viadal honlapja szerint a magyar nehézatléta 19,92 méterrel kezdett, majd másodikra 19,76-ot ért el, s utolsóra jutott 20 méter fölé. Kürthy mindössze 13 centiméterrel maradt le fináléról, mivel a 12., még éppen döntős helyen végzett szerb Asmir Kolasinac 20,14-gyel zárt.

"Az érzéseim vegyesek, csalódott is vagyok, meg örülök is - nyilatkozta versenye után Kürthy a magyar szövetség MTI-nek küldött beszámolója szerint. - Délelőtt húsz méter felett lökni, végül is számomra nem egy rossz eredmény. Az általam kitűzött cél azonban nem sikerült, annak ellenére, hogy kihoztam magamból, amit most lehetett. Szerettem volna bekerülni a 12-es döntőbe. Az utolsó, 20,02-es kísérletemet éreztem a legjobbnak, de abban sem tudtam igazán jól megcsinálni a közepét. Nagyon sajnálom. Megyünk tovább, jövőre három világverseny lesz és bízom abban, hogy azokon jobban fogok szerepelni."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu