Klicsko a 7. menetben végzett Rahmannal

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 13. 23:36
Hiába fogadkozott, hogy kiüti Vlagyimir Klicskót, vereséggel hagyta el a ringet Hasim Rahman a mannheimi ökölvívó gálán. A nehézsúlyú amerikai versenyzőt a hetedik menetben léptette le a játékvezető, miután az ukrán több komoly ütést is bevitt neki. Rahman már a hatodik menetben is padlóra került, ám akkor még tudta folytatni a mérkőzést a hatodik címvédését ünneplő Klicsko ellen.


 

A mannheimi gálán egy nagy visszatérőt is ünnepelhettünk, Riddick Bowe ugyanis három év után húzott újra kesztyűt. A 41 éves bokszoló a maga idejében nagy klasszis volt, de már nem az 1990-es évek elejét írjuk, hanem 2008-at, és bizony fölötte is elszállt az idő.

Az amerikai a meccs előtti nyilatkozataival azért bizonyította, hogy az önbizalmával nincs gond, hiszen elmondása szerint azért tért vissza, hogy újra világbajnok legyen, és ha kell Klicskóékat is megveri…

Mindenesetre előbb a német Gene Pukall ellen kellett ringbe szállnia a szöuli olimpiai ezüstérmesének. Bowe ugyan beleszaladt néhány pofonba, de az ötödikben egy jobb-bal kombinációval megroggyantotta Pukallt, akit csak a menet végét jelző gongszó mentett meg a kiütéstől.

A felek végigbokszolták a nyolc menetet, és a vezetőbíró végül Bowe kezét emelhette a magasba. Az egykori világbajnok így továbbra is tartja jó szériáját, hiszen profi pályafutása alatt csak egyetlen vereséget szenvedett.

A várva várt meccs azonban a Vlagyimir Klicsko és Hasim Rahman közötti összecsapás volt. Az ukrán címvédő már korábban lenyilatkozta, hogy nem örül az ellenfélnek, az eredetileg kijelölt Povetkin inkább ideális vetélytárs lett volna.

Bizony, Rahman már őriz egy hatalmas „skalpot” az eredményei között, Oliver McCall mellett ő volt a másik, aki le tudta győzni a legendás Lennox Lewist.

Az első két menetben távolról sem volt látványos a mérkőzés. Sok dolga volt a bírónak, mivel a felek rendre összekapaszkodtak. A harmadik menet már egyértelműen Klicskóé volt, szinte végig sarokba szorította Rahmant, aki beleszaladt egy-két nagyobb ütésbe is.

A hatodik menetben már a padlóval is megismerkedhetett az amerikai, és Klicsko ekkor megérezte a vérszagot… Támadott, de ekkor még nem tudta eldönteni a meccset.

Ám a hetedik menetben ez is megtörtént, Klicsko már csak homokzsáknak használta Rahmant, így a játékvezető nem tehetett mást, beszüntette az összecsapást. Az ukrán óriás ezzel hatodszor is megvédte világbajnoki címét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu