Félelmetes: Contador szétverte a mezőnyt

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 13. 18:35
Tarolt, mindenkire közel egy percet vert Alberto Contador a hatodik, Saint-Paul-Trois-Chateaux éa La Montagne de Lure közötti szakaszon, így az összetettben is átvette a vezetést a neves Párizs-Nizza kerékpárversenyen. A nap vesztese Thomas Voeckler, aki egy esés során kulcscsontját törte, és így májusig biztos nem ülhet a nyeregbe.


Az embert próbáló, 182,5 kilométeres, hegyi befutóval végződő szakaszon a spanyol majd egy percet vert az azonos idővel beérkező luxemburgi Frank Schleckre és honfitársára, Luis-Leon Sanchezre.

„Kemény volt, de a csapat jól teljesítette a tervet, végig mi kontrolláltuk a versenyt” - nyilatkozta a Tour de France 2007-es bajnoka, aki 5,3 kilométerrel a cél előtt hagyta faképnél a mezőnyt.

Nem sokkal az etap kezdete után szenvedett balesetet Thomas Voeckler. A Tour de France-on korábban sárga trikós versenyző csapata elmondása szerint májusig biztosan nem ülhet kerékpárra.

 

Az összetettben Contador vezet, mögötte Sanchez illetve a francia Sylvain Chavanel áll.

 

A verseny vasárnap fejeződik be, szombaton még egy 118,7 kilométeres, nehéz hegymenettel bolondított etap vár a mezőnyre.

 

 

PÁRIZS-NIZZA, 6. SZAKASZ
1. Alberto Contador spanyol 4:47:46 óra
2. Frank Schleck svájci 58 mp.h.
3. Luis Leon Sanchez spanyol 58 mp.h.

 

ÖSSZETETTBEN (MÉG KÉT SZAKASZ VAN HÁTRA):
1. Alberto Contador spanyol 23:21:08 óra
2. Luis Leon Sanchez spanyol 00:01:13 p.h.
3. Sylvain Chavanel francia 00:01:24 p.h.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu