Erdei Zsolt újra a trónon!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 22. 00:25
Erdei Zsolt a Bokszvilágtanács (WBC) új cirkálósúlyú világbajnoka, miután 12 menetben, pontozással legyőzte a címvédő Giacobbe Fragomenit Kielben. A ringbe tíz hónap után visszatérő Madár az első magyar ökölvívó, aki két súlycsoportban is felért a csúcsra. Erdei a mérkőzés után elmondta, a hatodik menet után fejben már feladta a mérkőzést, de edzője, Fritz Sdunek elhitette vele: győzni fog!


 

PROFI ÖKÖLVÍVÓGÁLA, KIEL:
WBC CIRKÁLÓSÚLYÚ VILÁGBAJNOKI MÉRKŐZÉS
ERDEI ZSOLT (magyar)-Giacobbe Fragomeni (olasz) - pontozásos győzelem 12 menetben

 

Tíz hónap nagy idő, hát még az ökölvívásban! A 2009. január 10-i, Jurij Barasjan elleni magdeburgi mérkőzés után ennyit kellett várnunk arra, hogy Erdei Zsolt újra ringbe lépjen, de hogy megérte vágni a centit, az utólag nem is lehet kétséges.

Ehhez azonban áldozatot is kellett hoznia Madárnak: nem saját súlycsoportjában, félnehézsúlyban állt ismét a kötelek közé, hanem cirkálósúlyban kellett bizonyítania a nála majd’ nyolc kilóval nehezebb, maffiózó kinézetű olasz Giacobbe Fragomeni ellen.

Az első két menetben semmi sem érződött a súlykülönbség okozta hátrányból, sőt Erdei, minden túlzás nélkül állítható, rárontott ellenfelére. Bár bunyója ezt követően némileg tompult, a hatodik menetig zsebben érezhette a találkozót.



Ekkor azonban kisebb törés következett be, és attól lehetett tartani, Madárt elhagyta ereje; a jóval robosztusabb olasz felőröli. Szerencsére nem lett igazuk a kételkedőknek, és a kieli közönség (amelynek hangos többsége egyértelműen a magyar bokszoló sikeréért váltott jegyet a gálára) az utolsó menetekben egy friss és magabiztos Erdei Zsoltot látott a ringben. A WBC új cirkálósúlyú világbajnokát!

A megromlott egészségügyi állapota miatt rövidesen minden bizonnyal teljes visszavonulót fújó Fritz Sdunek büszke lehet tanítványára: Madár az első magyar ökölvívó, aki egy nagy szervezetnél két súlycsoportban is világbajnoki övet szerzett. Immár visszavonhatatlanul beírta magát az ökölvívás legendái közé!

►NYILATKOZATOK, A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA - ITT!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu