„Erdei balkezének nincs párja a világon”

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 9. 13:50
Idősb Balzsay Károly szerint Erdei Zsolt balkezének nincs párja a világon, és biztos benne, hogy „Madár” legyőzi az őt kihívó ukrán Jurij Barasjant a magdeburgi gálán. Fia, ifjabb Balzsay Károly is ringbe lép Magdeburgban, ellenfeléről, Denis Inkinről is nagyon jó véleménye van a volt szövetségi kapitánynak, de nem érzi őt verhetetlennek.


 

Balzsay Károly és Erdei Zsolt is címmérkőzésen lép ringbe Magdeburgban. Előbbi a nagyközépsúlyú övet próbálja megszerezni Denis Inkintől, míg utóbbi a félnehézsúlyúak között próbálja visszaverni a trónkövetelő Jurij Barasjan próbálkozásait.

Az esélyekről a már Magdeburgban tartózkodó volt szövetségi kapitányunkat, idősb Balzsay Károlyt kérdeztük.

„Karcsi nagyon jó hangulatban várja a mérkőzést, szerencsére jól sikerült a felkészülése is. A korábbi szemsérülése is már a múlté.”

A szakember jó véleménnyel van Denis Inkinről is, akivel Balzsay már szeptemberben megmérkőzhetett volna, ám akkor a magyar bokszoló betegsége miatt elmaradt az összecsapás.

„Nagyon jó, képzett versenyző Inkin, de az orosz iskola különben is nagyon jó versenyzőket ad a sportnak. Nagy taktikai csatát várok, az első négy menetben fel kell térképezni az ellenfelet, utána bármi megtörténhet.”

Balzsay Károly természetesen Erdei Zsolt meccsére is kitért, és nem ért egyet azokkal, akik gyenge ellenfélnek tartják Barasjant.

„Aki azt mondja, hogy nem olyan jó, az álljon ki ellene. Barasjan nem véletlenül jutott el odáig, hogy Erdei Zsolttal bokszolhat. Természetesen Madár győzelmét várom, hiszen remek balkeze van, amely utolérhetetlen a világon.”

„A nézők számára nem biztos, hogy látványos lesz ez a mérkőzés, de egy szakember számára igen.”

A volt kapitány elmondta, Erdei a felkészülés alatt rendre fordított alapállású ellenfelekkel bokszolt, így ezzel nem tudja őt meglepni Barasjan. Az ukrán egyébként hét centiméterrel magasabb magyar ellenfelénél, de Balzsay szerint nem valószínű, hogy ki tudja használni ezt az előnyét.

A gála január 10-én lesz a magdeburgi Bordelandhalléban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu