Elhunyt az amerikai bokszlegenda

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 8. 08:50
Hatvanhét éves korában, Philadelphiában elhunyt Joe Frazier olimpiai és a profik között világbajnok amerikai nehézsúlyú ökölvívóklasszis, aki korábban Muhammad Alival vívott legendás mérkőzéseivel örökre beírta magát a sportág halhatatlanjai közé.


Minden idők egy legnagyobbika 1960-ban kezdte pályafutását, és négy évvel később, Tokióban olimpiai aranyérmet szerzett. A fináléig kiütéses győzelmekkel vette az akadályokat, majd a döntőben a német Hans Hubertet egyhangú pontozással győzte le.

Első profi mérkőzését 1965. augusztus 16-án vívta - és ezt még 36 követte. A hivatásosok között a karrierjét 32 győzelemmel (ebből 27 K.O.), 4 vereséggel és 1 döntetlennel zárta.

Frazier 1970 és 1973 között a nehézsúly trónján feszített.

Pályafutása csúcsán, a 70-es években háromszor is megmérkőzött Muhammad Alival, az összecsapások közül egyet ő, kettőt ellenfele nyert meg. Az utolsó, 1975. október 1-én rendezett meccset Frazier úgy veszítette el, hogy nem engedték ki a sarokból az utolsó menetre - holott sokáig ő állt jobban, sőt, nem sokkal a befejezés előtt padlóra küldte Alit.

Fraziert hétfőn érte a halál, egy hónappal azután, hogy májrákot állapítottak meg nála.

SZOMORÚ SZAVAK...
Muhammad Ali:
"A világ nagy bajnokot veszített el. Tisztelettel és csodálattal fogok emlékezni rá. Sokat gondolok a családjára, barátaira, kitartást kívánok nekik ezekben a nehéz pillanatokban."

George Foreman:
"Jó éjszakát, Joe Frazier. Szeretlek drága barátom..."

Patrick Sandusky, az amerikai olimpiai szervezet (USOC) kommunikációs vezetője:
"Az USOC minden dolgozóját szomorúsággal tölti el a legendás olimpiai bajnok halála."

Floyd Mayweather, a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoka:
"Őszinte részvétem a legendás Joe Frazier családjának".
Címkék: joe_frazier
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu