Elfújta a szél a verseny befejezését

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 19. 17:38
A női 10 kilométeres sífutás után csütörtök délután az északi összetett tömegrajtos versenyét rendezték meg a csehországi Liberecben zajló északi sívilágbajnokságon. A futást az amerikai Todd Lodwick nyerte, ám a verseny síugró részét a nagy szél és a havazás miatt bizonytalan időre elhalasztották.


Ebben a lebonyolításban előbb futja le a hatvan rajthoz álló versenyző a 10 kilométert és csak utána ugrik. A szakadó hóban a legjobbak gyorsan a mezőny élére álltak, s nagyjából féltávig együtt is haladtak. Ekkor azonban az amerikai Bill Demong meglépett a mezőnytől, s két kilométer alatt tíz másodperces előnyt szerzett.

Ezt követően azonban a mezőny nem engedte el a „szökevényt”, beérték, s másfél kilométerrel a cél előtt némi meglepetésre az olasz Pittin állt az élre, de elszakadni senki sem tudott.

A mezőnybefutóban aztán az amerikai Tod Lodwick volt a leggyorsabb a német Edelmannt és honfitársát Bill Demongot megelőzve. Az összetett Világkupa éllovasa, a finn Koivuranta ötödik lett, míg nagy csalódásra a mezőny legjobb futójának tartott, a Vk második helyén álló norvég Moan 15 másodperccel lemaradva a 18. helyen ért célba.

 

Koraeste a síugrással folytatódott a verseny, ám a nagy szél miatt huszonnégy versenyző után félbeszakították a versenyt. A folytatás időpontja egyelőre még bizonytalan.

ÉSZAKI SÍ-VB, ÉSZAKI ÖSSZETETT, ÁLLÁS A FUTÁS UTÁN
1. Todd Lodwick (amerikai) 24:49,7
2. Tino Edelmann (német) +4,6
3. Bill Demong (amerikai) +5,2
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu