Élete meccsére készül Vlagyimir Klicsko

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 20. 15:25
Rendhagyó sporteseménynek ad otthont szombat este Gelsenkirchen, a Veltins Arenában ugyanis ez alkalommal nem futballmérkőzést, hanem bokszgálát rendeznek, Vlagyimir Klicsko és Ruszlan Csagajev főszereplésével. A jegyek már mind egy szálig elfogytak – több mint 60 ezer –, ami már önmagában garancia arra, hogy a két bunyós eksztázisban öklözi végig a 12, vagy ki tudja, hány menetet.




Hatvanezer néző a gelsenkircheni Veltins Arenában. Nem, nem futballmérkőzésre gyűlik össze a Ruhr-vidék apraja-nagyja, hanem a Vlagyimir Klicsko-Ruszlan Csagajev ökölcsatára.

Az 1939-ben rendezett Max Schmelling-Adolf Heuser meccs óta nem övezett ekkora érdeklődés bokszmeccset, a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszövetségi (IBF) ukrán nehézsúlyú világbajnoka így nem meglepő, hogy egyenesen élete legnagyszerűbb élményeként tekint a gálára.

„Nagyon izgatott vagyok, de ki nem értené meg: kevés öklözőnek adatik meg, hogy hatvanezer néző előtt bunyózzon. Olyan alkalom lesz ez a mostani, amelyet nagypapa koromban is felemlegetek majd.”

Csagajev tervei között eredetileg a Nyikolaj Valujev elleni összecsapás szerepelt, ám az üzbég vérében kimutatták a Hepatitis-B-vírust, így nem szállhatott ringbe a helsinki gálán.

Klicsko azonban nem tart attól, hogy elkapja a betegséget, a megfelelő védőoltás beadásával pedig minden akadály elhárult az elől, hogy megrendezzék a gelsenkircheni gálát.

Az ukrán öklöző ráadásul mind magasságban, mind súlyban „veri” ellenfelét, de a Bokszvilágszövetség (WBA) bajnoka, Csagajev már többször bizonyította, a paraméterek mellékesek a ringben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu