Csapatbuszra támadtak, hatan haltak meg

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 3. 20:50
Brutális események borzolják a kedélyeket Pakisztánban, ahol tizenkét fegyverekkel, kézigránáttal és rakétavetővel felszerelkezett harcos támadta meg a Lahoréba érkező Srí Lanka-i krikettválogatott buszát. A tizenöt percig tartó dráma során hét játékos, a vezetőedző és egy játékvezető könnyebb sérülést szenvedett, hat rendőr meghalt. Az iszlám állam miniszterelnöke, Juszuf Raza Gilani szerint a támadók túszul akarták ejteni a járművön utazókat, hozzátette, valóságos háború dúlt a mérkőzés helyszínéül szolgáló stadion előtt.


Forr a levegő Pakisztánban, ahol egy kisebb hadsereg fogadta az országba érkező Sri Lanka-i válogatottat. A gépfegyverekkel, kézigránátokkal és rakétavetőkkel felszerelkezett terroristák a nemzeti csapat buszát 300 méterrel a lahorei stadion bejárata előtt támadták meg, borzalmas vérfürdőt rendeztek.

 

A támadók eltorlaszolták a bejáratot és gondolkodás nélkül azonnal tüzet nyitottak a járműre, amelyet a sofőr még időben biztonságos helyre, a stadion mögé tudott kormányozni. Ennek köszönhetik a játékosok azt, hogy kisebb sérülésekkel megúszták az incidenst, egyikük sincs életveszélyben.

 

A valóságos fegyverarzenált felvonultató tűzharc mintegy 15 percig tartott a buszt örző rendőrök és a terroristák között, hatan vesztették életüket.

 

„A tizenkét harcos Pakisztán nemzeti sportja, így maga az állam ellen intézett támadást" – mondta Juszuf Raza Gilani, az iszlám ország miniszterelnöke.

 

„Véleményünk szerint a csoport túszul akarta ejteni a buszon utazókat, amelyre fegyveres készültségük és brutális támadásuk utal" – zárta mondandóját a megdöbbent vezető.

 

A hatóságok szerint nem véletlen a kiszemelt célpont, a terroristák ezzel az akcióval is fel akarták hívni a figyelmet, hogy Pakisztán képtelen megvédeni 170 milliós lakosságát az iszlamista miliciák ellen.

 

Az események után biztosra vehető, hogy az ország hónapokra, de akár évekre is elfelejtheti nemzetközi krikettmérkőzések rendezését. A találkozót természetesen azonnal elhalasztották.

 

 

Címkék: krikett
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu