Címvédés az Egyetemek Kupáján

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 1. 18:39
Egyetemek közötti kispályás futballtornát rendeztek szeptember 28-án pénteken a budapesti Újbuda Sportcentrumban. A rangos eseményt a TF csapata nyerte meg, miután a döntőben 3-0 arányban legyőzték a felvidéki Selye János Egyetemet. A harmadik helyen a Nyíregyházi Főiskola végzett.


Minden eddiginél erősebb mezőny jött össze a 2012-13-as szezon első Egyetemek Kupájára. Tizenhat együttes vágott neki a tornának, iskolai válogatottal képviseltette magát többek között az ELTE, a Corvinus Egyetem, a TF, a Nyíregyházi Főiskola, a BKF, a Selye János Egyetem és az Óbudai Egyetem is. Előzetesen nyolc-kilenc esélyest lehetett felsorolni, akik bombaerős csapattal érkeztek, így már a csoportkörben is csillaghullásra lehetett számítani.

A csoport

Az A csoportba kapott besorolást két korábbi győztes, a BGF Stars és az Óbudai Egyetem is. Kettejük párharcába próbált beleszólni a Gábor Dénes Főiskola, és az újonc Corvinus Gólyák. Az első fordulóban minden a papírformának megfelelően alakult, mindkét esélyes 4-1-es győzelemmel kezdett. A BGF a következő meccsét is behúzta, az óbudaiak azonban meglepetésre 4-2-es vereséget szenvedtek a GDF Futsaltól. Az utolsó körben a BGF már páholyban érezhette magát, elég volt egy tisztes vereség is a továbbjutásukhoz. Az óbudaiak azonban az életükért küzdöttek, és nagy küzdelemben 2-1-re le is győzték a BGF Starst. A GDF a másik meccsen hozta a kötelezőt, nyert a Corvinus Gólyák ellen, így három 6 pontos csapat lett. A körbeverésben az Óbudai Egyetem húzta a rövidebbet, első helyen a BGF, másodikként pedig a Gábor Dénes Főiskola jutott tovább. Nem mennék el szó nélkül az ifjú corvinusosok mellett sem, hiszen újonc csapatként nem vallottak szégyent, három bombaerős ellenféllel szemben tisztesen helytálltak.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. BGF Stars 6 11-5
2. GDF Futsal 6 8-7
3. Óbudai Egyetem 6 8-6
4. Corvinus Gólyák 0 5-13

B csoportA B kvartettbe került a felvidéki Selye János Egyetem, a BKF Farkasok, az ELTE ÁJK, és az újonc BGF Falling Stars. Az első akadályt a szlovákiai magyarok magabiztosan vették, 3-0-ra legyőzték a gazdászokat. A másik oldalon parázs hangulat alakult ki, szoros meccsen a BKF 2-1-re múlta felül az ELTE jogászait. Az következő forduló döntött a csoportelsőségről, a Farkasok és a Selye csatája a torna addigi legjobb mérkőzését hozta. Sokáig vezettek és kézben tartották a meccset a felvidékiek, mígnem az utolsó percben 3-3-ra egalizált a BKF Hosszú Ádám bombája révén. Tíz másodperccel a vége előtt azonban megindult a Selye, és az utolsó pillanatban gólt lőttek, így 4-3-ra megnyerték a meccset. Az utolsó körben sima győzelmeket, előbb egy 7-1-es Selye, majd egy 4-1 arányú BKF sikert láttunk.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Selye János Egyetem 9 14-4
2. BKF Farkasok 6 9-6
3. ELTE ÁJK 3 5-9
4. BGF Falling Stars 0 1-10

C csoportA C csoportot a címvédő TF, az ELTE Futsal, a visszatérő EKF Eger és a BKF Banánok alkotta. Az Eger és a TF mérkőzésével kezdődtek meg a délutáni csoportküzdelmek. Egyenlő erők küzdelme, így jellemezhetjük ezt az összecsapást. Óriási csatában végül a TF soványka, 1-0-s győzelmet aratott. A másik oldalon nem volt elmondható ugyanez, az ELTE Futsal magabiztosan, 7-0-val küldte padlóra a BKF Banánokat. A Banánok a következő mérkőzésre sem tudtak felpörögni, mentségükre szóljon, hogy a TF-fel kerültek szembe, az eredmény 8-2. Az Egernek mindenképp győzni kellett volna az ELTE válogatottjával szemben. A meccs azonban nem úgy alakult, ahogy azt a hevesiek szerették volna. Serdült két parádés gólja keresztülhúzta a számításaikat, így már ki is alakult a két továbbjutó. A TF végül 2-0-ra legyőzte az eltéseket, az EKF szépségtapaszként 5-2-re a Banánokat.A két továbbjutó tehát a TF és az ELTE lett, a sors azonban közbeszólt. Az ELTE csapatából ketten sérülés miatt visszamondták a további szereplést, így második helyen az EKF jutott tovább.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. TF 9 11-2
2. ELTE 6 9-2
3. Eger 3 5-5
4. BKF Banánok 0 4-20

D csoportA D jelű négyesbe kapott besorolást a Nyíregyházi Főiskola, a Kodolányi, a Corvinus Futsal és a PSZF Predators. A Corvinus és a Nyíregyháza egymás ellen kezdte meg szereplését a tornán. A végig jó iramú, magas színvonalú összecsapáson döntetlenre végeztek a felek. A PSZF meglepetésre egy laza 7-0-val nyitott a Kodolányi ellen. A nyírségiek tornagyőzelemre készültek, így teljes erőbedobással hajtották végig következő meccsüket is. Az erődemonstrációnak egy 9-0-s győzelem lett a vége a kissé széteső Kodolányi felett. A Corvinus és a PSZF szoros mérkőzést játszott egymással, amit végül a Corvinus válogatottja nyert meg 2-1 arányban. Az utolsó meccsen csak akkor maradt esélye a PSZF-nek a továbbjutásra, ha megveri az esélyesebb Nyíregyháza csapatát. Ez nem történt meg, 4-2-es vereséget szenvedtek, a másik meccsen pedig a Corvinus 7-1-es győzelemmel hangolt az egyenes kieséses szakaszra.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Nyíregyházi Főiskola 7 14-3
2. Corvinus Futsal 7 10-4
3. PSZF 3 10-6
4. Kodolányi 1-23



A csoportkör után egy gálameccsel folytatódott a program. A Magyar Újságíró Válogatott lépett pályára az Egyetemek Kupája Válogatottjával szemben. Az újságírók csapatában helyet kapott többek között Légrádi Gábor is, aki a Nemzeti Sport munkatársa, de sok más médium is képviseltette magát a tornán. Az Egyetemek Kupája Válogatottjában sok kiváló fiatal, korábbi legjobb játékosok és gólkirályok rúgták a bőrt. Ennek megfelelően alakult az eredmény is, Spáth Marciék 7-1-es győzelmet arattak az újságírók fölött. A mérkőzésen nem is az eredmény, inkább a trükkök és a jó hangulat dominált, a jóval idősebb játékosokból álló zsurnaliszták remekül tartották magukat a kétszer 15 perces játékidőben.
Egyetemek Kupája Válogatott-Magyar Újságíró Válogatott 7-1
G: Bagi, Spáth 2, Ravasz 2, Rédl, Komoróczi

Egyetemek Kupája Válogatott:
Jacsó Róbert (Eger)
Bagi Tamás (NYF)
Spáth Márton (Óbudai Egyetem)
Komoróczi Bálint (TF)
Ravasz Tibor (Selye János Egyetem)
Hosszú Ádám (BKF Farkasok)

Újságíró Válogatott
Bocskay Zsolt (Népszava Online)
Szabó S. Gergő (Inforádió)
Selmeczy Richárd (Online Média)
Tóth Csaba (Post Edison)
Székely György (Újpest.hu)
Sarkadi Gábor (MTVA)
Légrádi Gábor (Nemzeti Sport)
Sütő János (Credit Journal)
Sallai István (MédiaÁsz)

Negyeddöntők
A legjobb nyolc között a TF a Corvinus Futsallal került össze. A Corvinus egyik húzóembere, a korábbi gólkirály Farkas Dezső megsérült, így nélküle volt kénytelen megvívni csapata a nagy csatát. Talán másként alakult volna a meccs, ha ő is játszik, hiszen a Corvinus nagyon jól tartotta magát, és csak 1-0-s vereséggel estek ki. A BGF Stars az újjáalakuló, eddig pozitív benyomást keltő BKF Farkasokkal mérte össze erejét. A BKF csapata csupa gólyákból állt, első nagy tornájukon vettek részt, míg a BGF Stars már egy tornagyőzelmet is fel tudott mutatni. A rutin és a jobb játékosállomány legyőzte a fiatalságot, a Farkasok egy kicsit szétestek a végére, és 5-1-el voltak kénytelenek elbúcsúzni. A következő mérkőzésen a Selye János Egyetem és a GDF Futsal csatája fantasztikusra sikeredett. A GDF már 3-0-ra is vezetett, villámgyorsan lecsaptak adódó lehetőségeikre, és úgy tűnt, a Felvidékiek talán időben hazaérhetnek. A Selye azonban kettővel magasabb fokozatba kapcsolt, és ellentmondást nem tűrően bedarálta ellenfelét, 4-3-ra fordítottak, és ők jutottak végül az elődöntőbe. A Nyíregyházi Főiskola a beugró Eger csapatát kapta, és simán, 4-0-val jelezték: kell nekik a tornagyőzelem. Az Eger nem tudta kihasználni szerencséjét, így a legjobb nyolc között az egyik vidéki csapattól elbúcsúzhattunk.

  • TF-Corvinus Futsal 1-0 G: Ambrus
  • BGF Stars-BKF Farkasok 5-1 G: Jakab, Rédl 2, Sík, Varga ill. Sima P.
  • Selye János Egyetem-GDF Futsal 4-3 G: Varga T., Varga J., Ravasz, Bögi ill. Kálnoki 3
  • Nyíregyházi Főiskola-EKF Eger 4-0 G: Mészáros, Kiss, Bagi, Harsányi


Elődöntők
Elérkeztünk az elődöntőkhöz. Itt már mindenki bizonyított, aki a négy közé eljut az Egyetemek Kupáján, rossz csapat nem lehet. A Selye és a Nyíregyháza a negyeddöntő után egyből, szinte nulla pihenővel feszültek egymásnak. Azt gondolnánk, hogy a 4-3-as fordítás után fáradtabbak voltak a felvidékiek, és ez igaz is. De mit ér a fáradság, amikor egy olyan befejező ember van a csapatban, mint Kunyik, aki éppen annyit fut, amennyit kell, aztán pedig gólt lő.. A selyéseket ismét az ő gólja vitte be a döntőbe, a kapusuk pedig mindent fogott, így a nyírségiek csak a bronzért szállhattak harcba. A másik ágon a két legutóbbi tornagyőztes, a TF és a BGF Stars csapata küzdött meg egymás ellen. Igazi parádét láthatott a közönség, hatalmas iram, gyönyörű gólok és óriási harc jellemezte az összecsapást. Döntetlen, 3-3 lett a vége, így következhettek a hetesek. Idegekkel jobban bírta, vagy talán nagyobb szerencséje volt a tesiseknek, és 3-2-es eredménnyel bejutottak a döntőbe, és ezáltal ugyanaz a finálé jött létre, mint az előző kupán, Selye-TF!

 

  • Selye János Egyetem-Nyíregyházi Főiskola 1-0 G: Kunyik
  • TF-BGF Stars 3-3 (B. 3-2) G: Komoróczi 2, Marlok ill. Jakab, Rédl 2


Bronzmeccs
A harmadik helyért már nyeremény járt, így egyáltalán nem volt mindegy, hogy ki szerzi azt meg. Nem két csalódott, hanem inkább két továbbra is motivált gárda lépett pályára egymás ellen. Amennyire lábuk engedte, hajtottak a fiúk, de nem bírtak egymással. A BGF és a Nyíregyháza meccsén 2-2-es döntetlen született, jöhettek a büntetők. A sztároknak gyakorolni kellene a foci ezen részét is, hiszen az elődöntő után itt is hetesekkel buktak el, így elmondhatják magukról, hogy az egyenes kieséses szakaszban nem kaptak ki, de mégis csak egy negyedik hely jutott nekik. A 10.000 Ft-os Champs utalvány és a többi nyeremény a messziről jött Nyíregyháza csapatát illette.


Nyíregyházi Főiskola-BGF Stars 2-2 (3-2) G:Mészáros, Kis ill. Rédl 2

Döntő
TF-Selye.. Ki gondolta volna, hogy megismétlődik az előző finálé, hiszen annyi jó csapat indult el ezen a tornán. Ez a kettő valahogy, göröngyös úton ámde veretlenül eljutott eddig, így bármelyikük is nyer, teljesen megérdemelten teszi azt. Emlékeztetőül: a Selye a BKF Farkasokat, a GDF-et, és a Nyíregyházát is legyőzte, 100%-os teljesítménnyel jutott el eddig. A TF egy kicsit göröngyösebb úton, sok szoros sikerrel és egy büntetőpárbajjal verekedte be magát a döntőbe.
A számok és az eredmények a Selye sikerét jelezték.. Ámde nem kell mindig a számokra hallgatni. A TF Komoróczi vezérletével bedarálta az addig magabiztos felvidékieket, és 3-0-s győzelmet arattak. Az eredmény egy picit csalóka, a selyések ugyanis nagyon jól játszottak, ám a helyzetkihasználásuk korántsem sikerült úgy, mint az eddigi mérkőzéseiken. A TF pedig a jó csapatnak szerencséje van/ha kihagysz valamit az ellenfél megbüntet futballközhelyeket igazolva 3-0-val behúzta a meccset.
Selye János Egyetem-TF 0-3 G: Komoróczi 2, Marlok

A győztes csapat tagjai:
Benedek Péter,Komoróczi Bálint, Szabó Zsolt, Csák Gergő, Marlok Róbert, Komoróczi Kristóf, Dauner Kristóf.


Végeredmény:
1.    TF
2.    Selye János Egyetem
3.    Nyíregyházi Főiskola

Góllövőlista
1.    Rédl Tamás (BGF Stars) 10
2.    Komoróczi Bálint (TF) 8
3.    Bagi Tamás (NyF) 7

Legjobb játékos: Komoróczi Bálint (TF)
Legjobb kapus: Borbély Ádám (NyF)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu