Bodrogi: És akkor jött az acélkerítés...

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 28. 11:36
Két és fél hónapja szenvedett súlyos sérülést, műtéten esett át, még mindig mankózik, de már a jövőre gondol a Németországban síp- és szárkapocscsont-törést szenvedett Bodrogi László. A Franciaországban élő világbajnoki ezüst- és bronzérmes országúti kerékpáros a SportHirado.hu-nak bizakodóan nyilatkozott a további két évre a világ élmezőnyében maradást garantáló új szerződéséről, bár hozzátette, egyelőre azt sem tudja, mikor ülhet ismét kerékpárra.


- Még szeptemberben szenvedett súlyos sérülést Németországban. Mi történt pontosan?

- Brémában, a német körverseny időfutama zajlott, szakadt az eső. Épp egy kanyart készültem bevenni, amikor egy csatornafedélen megcsúszott a kerékpár, hiába igyekeztem korrigálni, csúnyán elestem.

- Egy profi kerékpáros megannyi bukást átél karrierje során, mégis kevés vezet olyan súlyos eredményhez, mint az Ön szerencsétlensége. Mi okozhatta a lábtörést?

- Több dolog játszott közre. Nagy sebességgel haladtam, a kerékpárt már nem tudtam irányítani, így az útról lesodródva először a járdaszegélyen borultam át, majd egy acélkerítés öklelt fel. Úgy érzem, a csonttörést mégsem az ütközés okozta, hanem az, hogy a lábam beleakadt a kormányba.

- Két és fél hónap telt el. Hogyan érzi magát? 

- Sajnos lassan halad a felépülésem. Több műtéten estem át, legutóbb öt hete feküdtem kés alá, még most is mankózok, de már teljes súllyal rá tudok nehezedni a lábamra. Két héttel ezelőtt három csavart távolítottak el a sípcsontomból. A biciklizés várat magára, egyelőre marad az ellenállást nélkülöző görgőzés. A visszatérésemről nem tudok nyilatkozni, minden a december eleji orvosi vizsgálatokon múlik.

- Az év végén lejár a szerződése a Crédit Agricole istállónál, két idényre viszont már le is szerződtette az újonnan szerveződő Katyusa csapat. Miért esett a választása az orosz istállóra?

- Többen megkerestek az elmúlt hónapokban, a menedzserem végül a legjobb feltételeket kínáló Katyusával állapodott meg, amely örömmel tölt el. Az istálló megkapta az elitversenyeken (például a Tour de France - a szerk.) való induláshoz szükséges ProTour licencet, így a jövőben is a világ legjobbjai között kerekezhetem.

- A Crédit Agricole nem nevezte a három nagy körversenyre a Giróre, Tourra és a Vueltára. Mi várható a Katyusa színeiben?

- A profi kerékpár a csapatmunkáról szól. A franciák elsősorban a sprinterekre építettek, én pedig köztudottan időfutammenő vagyok, azaz kevésbé tudtam megfelelni a közös érdekeknek, mint mások. Hogy mire számíthatok az új istállóban? Jelenleg erre nehéz válaszolni, de remélem, a háromhetes viadalokon lehetőséghez jutok.

- Kanyarodjunk vissza egy pillanatra az olimpiához. Kétszeres világbajnoki érmesként sokan titkon dobogót vártak Bodrogi Lászlótól Pekingben, ehhez képest a csalódást keltő 27. helyen zárt az időfutamversenyen. Mit gondol erről?

- Nincs mentség, elmaradtam az előzetes várakozásoktól. Nagyon sokat számított volna, ha a Tour de France-on szerepelve, versenykörülmének között készülhetek Pekingre. Ehelyett csak egyszerű edzéseken tudtam résztvenni, és a kettő nem ugyanaz.

- A kerékpár világát sokkolta Lance Armstrong visszatérésének híre. Ön hogyan vélekedik?

- Hogy őszinte legyek, nem nézem jó szemmel, túlságon nagy felhajtás övezi az egészet. Mindenesetre kíváncsian várom, mire lesz képes három év kihagyás után. Állítólag az Egyesült Államokban az idén mountain bike versenyeken győzött már, majd meglátjuk, hogyan tudja felvenni a versenyt a fiatalokkal.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu