Balzsay kiütéssel maradt világbajnok

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 25. 19:05
Szombat este a németországi Krefeldben első alkalommal tette kockára vb-övét Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka. A kihívó, a szamoai-új-zélandi Maselino Masoe kiválóan küzdött, nagy csatára kényszerítette Balzsayt, de a 29 éves magyar klasszis a 11menetben végett vetett a küzdelemnek, kiütéssel győzött. Masoe rendkívül ellenálló volt, honfitársunk azonban lebontotta a fedezékét. Karesz legközelebb hazai környezetben lép szorítóba, augusztus 22-én, Budapesten.


 

„Masoe nagyokat ütött, de pontatlanul. Madár kiabált végig, jólesett a biztatása a ring mellől. Már megint felrepedt a szemöldököm, kár volt bedobni a fejem, felesleges kockázatvállalás volt, bosszantó az ilyesmi. De nem zavart a sérülés, szerencsére nem folyt a szemembe a vér. Azt sem bántam volna, ha végig megy a tizenkét menet, és pontozással nyerek, de a kiütéses győzelem az igazi” – nyilatkozta Balzsay Károly az RTL Klubnak a mérkőzést követően.

Maselino Masoe nem adta olcsón a bőrét. Minden menet elején eszeveszett tempóban rohamozott, a második másfél perc azonban szakaszról szakaszra Balzsay Károlyról szólt. Honfitársunk a pontozóbíróknál is egyértelműen favorit volt, de nem bízta a véletlenre, a tizenegyedik menetben egy szenzációs kombinációval padlóra küldte riválisát.

Egy kíméletlen jobbhoroggal vetett véget a küzdelemnek Balzsay, aki technikai KO-val győzött. A legfrissebb hírek szerint már el is dőlt, hogy legközelebb Magyarországon lép a szorítóba. Áugusztus 22-én, Budapesten védheti meg világbajnoki övét.  

Balzsay Károly megvédte világbajnoki címét  

 

ONLINE TUDÓSÍTÁS:

11. menet: Korát meghazudtoló módon küzd a 42 esztendős Maselino Masoe. De Balzsay Károly minden tekintetben jobb nála. Balzsay sorra betalál, megy a jobbegyenes, szalad a balhorog, Masoe rogyadozik. KO-szag van a ringben! Érik a kiütés! Nagyon érik! És megvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

10. menet: Kezd elbizonytalanodni Masoe, a jobb kezével védi a fejét, a balt egyre gyakrabban leengedi. Balzsay beszedett egy-két fülest, de Masoénak is kijutott a jóból. Jól állunk.

9. menet: A megszokott képlet szerint Masoe megy előre, sokat üt, keveset talál. Az új-zélandi rengeteget kapott már, de egy-egy ütés után hihetetlenül gyorsan regenerálódik, eddig egyszer sem rogyott meg. Kezdhetünk visszaszámolni, még három menet, és vége. Eddig minden a terv szerint halad. 

8. menet: Balzsay visszavett a tempóból, kivárásra játszik. Oda-odaszúrogat, ha kinyílik Masoe fedezéke. Fölényben van a magyar, amikor rést talál a pajzson, ki is használja az alkalmat.

7. menet: A balkezes, fordított alapállású magyar rendkívül taktikusan bunyózik, az értékelhető ütések döntő többségét ő viszi be. Masoe elnyűhetetlennek tűnik, még bírja szuflával.

6. menet: Masoe "most vagy soha" hangulatban érkezett erre a menetre, ha csak ideiglenesen is, de átvette a mérkőzés irányítását. Balzsay mintaszerűen hajol el a balhorgok elől. Az első két percben Masoe, a harmadikban Balzsay dominált. Meggyőző a magyar világbajnok fölénye.

5. menet: Bajban Masoe, egyik pofont kapja a másik után. Karesz belelendült. Egy újabb széria, az ütések pontosak és erősek, jobbal, ballal. 

4. menet: Balzsay megy előre rendületlenül. Uralja a ringet. A végén kapaszkodhatott az új-zélandi, lenyelt egy bivalyerős kombinációt. 

3. menet: Nyíltsisakos küzdelem továbbra is, egy jobbegyenes itt, egy balhorog ott. Balzsay diktálja a tempót. Ritmusváltásai sem zökkentik ki Masoét, aki rendkívül ellenálló.

2. menet: Ömlik a vér Balzsay Károly szemöldökéből. A menet elején összefejelt Masoe-val. Igencsak felpaprikázta a sérülés, megy előre, sokat üt, és rendre talál is. Elég mély a seb, de úgy tűnik, a magyar világbajnokot nem zavarja túlzottan a kellemetlen sérülés.

1. menet: Három perc tapogatozósnak lehettünk szemtanúi. Balzsay határozott, de Masoe is meggyőző. 

20:00. A hangulat nem éppen parázs, meglehetősen csendes a publikum. 

19:58. És már kezdődik is a csata. Hajrá, Karesz!

19:54. Balzsay Károly és a magyar himnusz. Remélhetőleg ez lesz a győzedelmi dal.

19:52. Az új-zélandi himnusz dallamai csendülnek fel.

19:50. Közeleg a nagy meccs, Balzsay és Masoe már a ringben.

BEHARANGOZÓ:

Ahogy a mondás tartja, nem megszerezni, megtartani nehéz. Ezek az örökbecsű szavak semmiképpen sem helytállóak Balzsay Károly esetében, hiszen Karesz hosszú és rögös utat járt végig a világbajnoki címig. Gyenisz Inkin legyőzésével teljesült az álma, szombat délután pedig első ízben védheti meg az övét.

A kihívó a szamoai-új-zélandi Maselino Masoe A rivális három esztendő elteltével bokszolhat újra vb-övért, legutóbb a német Felix Sturm ellen próbált szerencsét, ám akkor pórul járt. Masoe profi mérlege 29 győzelem és 5 vereség, 27-szer kiütéssel nyert. Veterán öklözőről van szó, 42 évesen utolsó nagy lehetőségeinek egyikét ragadná meg.

A szombat esti németországi gálán hét mérkőzést rendeznek, közülük négy címmeccs. Balzsayn és Masoe-n kívül további két találkozó zajlik majd WBO világbajnoki övért, könnyűsúlyban és félnehézsúlyban.

A krefeldi bokszétlapról az elsőszámú csemege, az igazi ínyencfalat Felix Sturm és Szato Kodzsi összecspása lesz, a tét nem csekély, a WBA (Boksz Világszövetség) középsúlyú világbajnoki trónja. Balzsay Károly mérkőzését 19 óra 30 perctől ÉLŐben közvetítjük. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu