100 sportág a Nagy Sportágválasztón

Szerző: MTILétrehozva: 2014. szeptember 17. 17:01
Története során először több mint 100 sportágat lehet majd kipróbálni a pénteken és szombaton 15. alkalommal sorra kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztón.


Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató az esemény szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, ugyan már nem feltétlenül céljuk, hogy minden alkalommal növeljék a megjelenő sportágak számát, de mindig akad egy-két új jelentkező. Ilyen lesz ezúttal többek között a billiárd és a teqball. Ez utóbbi magyar találmány, asztalitenisz-asztalon kell lábteniszezni.

A Maglódi úti Merkapt Sportközpontban számos érdekesség várja az érdeklődőket. A kerékpárosok például pumpapályával is készülnek, melyen a hegyikerékpározást lehet modellezni, de az országúti szakágat is ki lehet majd próbálni egy szimulátor segítségével. Az úszók ellenáramoltatós medencét állítanak fel, valamint olyan medencét, melyben a búvárúszást lehet kipróbálni, s bemutatkozik majd a víz alatti hoki is. Az öttusázók a tavaszi rendezvényhez hasonlóan mini öttusapályán várják a gyerekeket.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jóvoltából a helyszínen a látogatók ismét díjmenetes sportantropometriai mérésen vehetnek részt, ami abban segíti őket, hogy megtudják, testi adottságaiknak melyik a legmegfelelőbb sportág.

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kommunikációs és marketingigazgatója jelezte, hogy az idén már közvetlen anyagi támogatásban részesíti a MOB a Nagy Sportágválasztót; a legaktívabban résztvevő iskola egymillió forintos vásárlási utalványt kap. Az iskolák között ugyanakkor nem csupán a mostani aktivitás dönt, hanem az elbírálásnál szempont lesz az iskolai sportélet és az is, hogy mire szeretnék fordítani az összeget.

A MOB ezen felül mással is készül: a bizottság sátrában lehet jelentkezni az "Eddz együtt a bajnokokkal!" programra, mely révén néhány szerencsés gyerek megnézhet egy tréninget, sőt be is szállhat majd ősszel például a vízilabda-válogatott, vagy a felnőtt úszók, jégkorongozók, vívók edzésébe.
A sportágválasztó fővédnöke Áder János köztársasági elnök, s több neves sportoló - így például Cseh László, Vajda Attila, Kovács Antal, Kozák Danuta, Szávay Ágnes, Mohamed Aida - várhatóan kilátogat a rendezvényre.

Az eseményhez jótékonysági akció is kapcsolódik: a szervezők arra kérik a látogatókat, hogy a számukra nélkülözhető sporteszközöket, sportruházatot vigyék ki a sportágválasztóra, s ajánlják fel a rászorulóknak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu