Tragédiába torkollott az ünneplés

Létrehozva: 2011. október 3. 10:43
Hétfőn hajnalban hatalmas botrány követte a lengyel salakmotoros csapatbajnokság döntőjét: az aranyérmes Falubaz Zielona Góra szurkolói ugyanis rendőrökre támadtak, miután egyik társak halálosan megsérült. A 23 éves fiatalembert egy hatósági jármű gázolta el.


 

A Falubaz vasárnap este szerezte meg az aranyérmet, miután 52:38-ra legyőzte a címvédő Unia Lesznót. A drukkerek órákon át ünnepeltek, majd hajnal 2 óra körül bekövetkezett a tragédia. A 23 éves férfit egy jelzés nélküli rendőrségi busz elütötte, a sérülések halálosak voltak. Az áldozat figyelmetlenül sétált ki az úttestre.

A gyászhír bejelentése felbőszítette a Zielona Góra-i szurkolókat, akik kövekkel és más eszközökkel támadtak a rendfenntartó erőkre. Az utcai összecsapások három órán át tartottak. A rendőrök vízágyúkkal próbálták megfékezni a feldühödött tömeget.

„A rendőrök elsősegélyben részesítették az elütött szurkolót, gyorsan hívták a mentőt is. De sajnos nem sikerült megmenteni az életét” – mondta a helyi rendőrség szóvivője, Slawomir Konieczny.

A tragédia körülményeit már az ügyészség vizsgálja. 
Az utcai ütközetben tucatnál is több rendőrségi járművet rongáltak meg, üzletek kirakatát is betörték, járdákat vertek szét a rendbontók.

„Agresszív fiatalemberek csoportja támadt rá a rendőrökre, kövekkel dobálták meg őket. Egy rendőrnő fejsérülésekkel került kórházba. A fiatalemberek szabályos rohamot indítottak a rendőrök ellen, ezért drasztikus intézkedéseket kellett foganatosítani. Csak így lehetett helyre állítani a közrendet. Tucatnál is több agresszív fiatalt vettünk őrizetbe” – hangsúlyozta a szóvivő.

Hétfőn délelőtt már nyugodt volt a helyzet Zielona Górában, de utcákon továbbra is megerősített létszámban járőröznek a rendőrök.

A TRAGÉDIA UTÁN...

 

 

Címkék: salakmotor
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu