Tóth Imre: pontszerzés az esőben!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 17. 13:09
A kilencedik helyen zárta Tóth Imre a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíját a 2650 köbcentis kategóriában. A magyar pilóta a tizenkilencedik pozícióból indult, de az eső neki kedvezett, így sikerült a szezonban másodszor pontszerző helyen végeznie. A futamot Marco Simoncelli utcahosszal nyerte a többiek előtt. A kategória másik magyarja Talmácsi Gábor nem volt jelen Le Mansban, mert csütörtökön szerződést bontott csapatával, a Balatonring Teammel. .


Azt már csütörtökön lehetett tudni, hogy ezúttal csak egy magyar vág neki a 250 köbcentisek versenyének Le Mansban, hiszen Talmácsi Gábor szerződést bontott a Balatonring Teammel, így csak Tóth Imre képviseli hazánkat a futamon.

Az élről Marco Simoncelli vághatott neki a versenynek, és akategória vb-trófeájának címvédője ismét bebizonyította: fantasztikus pilóta,hiszen az eső sem zavarta meg, ami már a rajt előtt elkezdett esni. Az olasz klasszissal ellentétben viszont sok kiváló versenyző nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, Alvaro Bautista például hamar visszaesett a tizedik helyre, hogy a végén onnan kezdjen bele a felzárkózásba.

Miközben Simoncelli magabiztosan motorozott az élen a többiek nemcsak leszakadtak róla, de egyre többen csúsztak ki, amely nekünk magyaroknak jól jött, hiszen Tóth Imre nem volt köztük, és így a Team Toth versenyzője egyre előkelőbb pozícióba került.

A hajrához közeledve aztán nem mindennapi módon esett ki Alex Debon és Thomas Lüthi. A spanyol egy kanyar előtt bukott, és az aszfaltos csúszva kiütötte a pályáról az éppen lassítani készülő svájcit, aki éppen a második helyen motorozott.

Tóth Imre többek közt ennek a balesetnek is köszönhetően a kilencedik helyen végzett, amiért hét pontot zsebelhetett be. A futamot végül Simoncelli nyerte tizennyolc másodperccel előzte meg a második Hector Faubelt. Ha ránézünk az eredménysorra, akkor bizony sajnálhatjuk, hogy Tamla pont ezt a nagydíjat hagyta ki, ugyanis elég jó esélyei lettek volna a dobogóra kerülésre

 

FRANCIA NAGYDÍJ, 250 KCM, A VÉGEREDMÉNY, ÉLMEZŐNY:
1. Marco Simoncelli olasz Gilera 49:07,590 perc
2. Hector Faubel spnyol Honda 18,128 másodperc
3. Roberto Locatelli olasz Gilera 21, 642
4. Alvaro Bautista spanyol Aprilia 31,087
5. Ratthapark Wilairot thaiföldi Honda 50,497
6. Raffaele De Rosa olasz Honda 56,366
7. Lukas Pesek cseh Aprilia 1:16,025
8. Aojama Hirosi japán Honda 1:22,882
9. Tóth Imre magyar Aprilia 1:35,566
10. Vlagyimir Leonov orosz Aprilia 1:47,990

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu