Tóth Imre igyekszik okosan esni

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 29. 10:09
A magyar motorsport-rajongók elsősorban Talmácsi Gábor felkészülése után érdeklődnek, azonban a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában a soron következő idényben is indul egy másik honfitársunk, Tóth Imre. A Team Toth versenyzője is elkezdte már a felkészülést, és emellett a sérüléséről, valamint az esélyeiről is beszélt a SportHirado.hu-nak adott nyilatkozatában.


- Korábban már kiderült, hogy a 2009-es évnek gyári motorral vág neki. Próbálta már a motort? Tesztelt már vele?
- Igen, szerencsére gyári géppel versenyezhetek majd, azonban főszponzor még nincsen, de reménykedünk. A motorom még nincsen készen, és előreláthatólag február 15-én próbálhatom majd ki. Igaz, a tesztidőszak már elkezdődött, hiszen a héten többen – köztük Talmácsi Gábor is – már próbálgatják a beállításokat, de mi majd csak akkor látunk ennek neki, ha megvan az új gép.

- Akkor jelenleg még a pihenőjét tölti, vagy elkezdte már a felkészülést?
- Természetesen már elkezdtem az erőnléti tréningeket, edzőterembe járok, és futógépen is gyakorlok. Azért nem a szabadban, mert nem szeretném kockáztatni azt, hogy beteg legyek, és emiatt elcsússzon a tervezett programom. Egyébként szerencsére jó állapotban vagyok, és a sérült ujjamban sem érzek fájdalmat.

- Apropó, az ujja. Hogy van most a sérülése? A napokban lehetett olvasni róla, hogy meg kell operálni. Mikor lesz a műtét?
- Reményeim szerint csak a szezon után. Igaz, mint az előbb említettem, fájdalmat nem érzek, de sajnos tolóerő nincs a jobb kezemen lévő gyűrűsujjamban, ez azt jelenti, hogy nem tudom kinyújtani. A jelenlegi állapot szerint nem akadályoz a versenyzésben, ám ha elesek, akkor a szezonomat is elronthatja. Egy bukásnál ugyanis, ha tenyérrel tompítok, akkor a teljes súlyommal is ráeshetek, és akkor elkerülhetetlen lesz a beavatkozás. Úgyhogy igyekszem majd okosan esni.

- De térjünk vissza a versenyzésre. Korábban azt mondta, hogy ha gyári motort kap, akkor reális esélye lesz az összetett versenyben arra, hogy a legjobb tízbe kerüljön. Most is ezt állítja?
- Határozottan! Szerencsére kiváló szerelőgárdával dolgozhatom együtt a következő szezonban, és mivel gyári gépem lesz, így használhatom majd a legújabb fejlesztéseket is. Jelenleg is keressük a főszponzort, és ha megtaláljuk, akkor már tényleg csak annyi lesz hátra, hogy felüljek a motorra, és húzzam a gázt…
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu