Talmácsi Gábor gondjai a tapadással

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 3. 08:37
Talmácsi Gábor sérült csuklója egyre jobban van, de így is csak a tizenhetedik helyet szerezte meg a 125 kcm-esek első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján, lévén az esőben nem teljesített megfelelően az Aprilia. A magyar klasszisnak gondjai voltak a tapadással, ezért nem lehetett versenyben az élcsoportba kerülésért.


„A csuklóm szerencsére jobban van, ma érzéstelenítő injekciók nélkül tudtam motorozni” – kezdte értékelését Talmácsi, aki a Japán Nagydíjon pokoli fájdalmak ellenére szerezte meg a harmadik helyet.

 

A magyar versenyző négy napig regenerálódhatott a Motegiben rendezett futam után, amely jelentősen elősegítette gyógyulását. Phillip Islanden csütörtökön esett át az orvosi vizsgálaton, amely a vártnál is jobb eredménnyel zárult. A sajkacsonttörés ugyan még érezteti hatását, de már sokkal kevésbé, mint Japánban.

 

A csapat beszámolója szerint az első szabadedzés száraz pályán, napsütésben zajlott, míg az időmérőre már a feltornyosult felhők esővel áztatták az aszfaltot. A magyar motoros délelőtt az 5. helyet szerezte meg, a kvalifikáción pedig a 17. helyen zárt. Ennek oka az volt, hogy míg a száraz beállítások tökéletesen működtek, addig a vizes beállításnál probléma adódott.

 

„Szárazon minden rendben van az Apriliával, viszont vízen van még mit javítanunk a beállításokon. A kanyarokban szinte egyátalán nem volt tapadása a gumiknak, a térdkoptatóimat sem tudtam lerakni az aszfaltra – jelentette ki Talmácsi. - Ennek okát már vizsgáljuk és bízom benne, hogy gyorsan megtaláljuk a megoldását. Szombatra szép időt mondanak, és ha ez így lesz, akkor minden esély meg van a javításra.”

 

Az első kvalifikációt az összetettben toronymagasan vezető Mike Di Meglio nyerte.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu