Talmácsi esélyt sem adott a többieknek

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 19. 05:46
Nagyszerű motorozással nyerte meg Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíját magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A hajrában az előző esztendő magyar világbajnoka lassult, de ennek ellenére sikerült maga mögött tartani a második Bradley Smith-t. A harmadik helyet hatalmas csatában Simone Corsi érte el.


 

A futam előtt Talma a világbajnoki pontversenyben a negyedik helyen állt, de 181 pontjával nagyon közel volt a harmadik Simone Corsihoz, és a második Stefan Bradlhoz is. Az olasszal szemben kettő, míg a német mögött hat egység volt a hátránya.

 

Az már az Ausztrál Nagydíjon kiderült, hogy a magyar világbajnok nem védheti meg a címét, hiszen Philip Islanden Mike di Meglio megnyerte az összetett versenyért járó trófeát. Ennek ellenére Talmácsi számára jól alakult a hétvége, hiszen két szabadedzést és a futam előtti bemelegítést is megnyerte klasszisunk, és a a második helyről vághatott neki a megmérettetésnek.

 

Talma nagyszerűen kapta el a rajtot, megelőzte az Andrea Iannonét, és az első kanyart már elsőként vette be. Az olasz azonban „tapadt” a Bancaja Aspars pilótájára, és ketten teljesen elszakadtak a mezőnytől.

 

Az első körök elteltével a harmadik helyért Pol Espargaro, Bradley Smith és Stefan Bradl küzdött, az utóbbi nem akármilyen rajtot vett, hiszen a tízedik pozícióból vágott neki a versenynek.

 

A futam egyharmadához érve aztán az I.C. Team motorosa nem bírta a tempót a magyar világbajnokkal, és egyre jobban lemaradt tőle. Ekkor nagyon úgy tűnt, abban az esetben, ha Talmácsi nem hibázik, nincs az a versenyző, aki elvegye tőle a futamgyőzelmet.

 

Ezen a pályán végre látszott, hogy Talma alatt nagyon jól összerakták a motort, és ő pedig meghálálja ezt, hiszen kijött a klassziskülönbség közte és a mezőny között. Időközben a második helyről Iannone visszaesett, amit Bradley Smith „örökölt meg”.

 

Világbajnokunknak még szerencséje is volt, hiszen Bradl jó pozícióból esett ki - a motorja felmondta a szolgálatot - , ami az összetett verseny miatt volt fontos a magyar versenyzőnek. Emellett Di Meglio nagyszerűen zárkózott fel a „vert mezőnyből”, és hamarosan már a harmadik helyig „jött fel”.

 

Az utolsó körökben Talmácsi lassult, és a több mint öt másodperces előnye néhány perc alatt háromra apadt. Smith egyre közelebb és közelebb került a magyar versenyzőhöz, de hiába, hiszen a magyar hihetetlen rutinjának köszönhetően esélyt sem adott a fiatal britnek arra, hogy előzési pozícióba kerüljön.

 

Talma így a szezonban a harmadik futamgyőzelmét könyvelhette el, amely egyben pályafutása során a kilencedik sikere. Ennek köszönhetően a magyar versenyző átvette a második helyet az összetett pontversenyben. A második Smith, a harmadik pedig Corsi lett.

 

MALAJZIAI NAGYDÍJ, A FUTAM VÉGEREDMÉNYE:
1. Talmácsi Gábor Magyarország Aprilia 43:00,716
2. Bradley Smith Nagy-Britannia Aprilia 43:04,132
3. Simone Corsi Olaszország Aprilia 43:07,612
4. Sandro Cortese Spanyolország Aprilia 43:07,641
5. Mike Di Meglio Franciaország Derbi 43:07,831
6. Pol Espargaro Spanyolország Derbi 43:15,838
7. Joan Olive Spanyolország Derbi 43:22,521
8. Dominique Aegerter Svájc Aprilia 43:22,585
9. Nicolas Terol Spanyolország Aprilia 43:22,674
10. Andrea Iannone Olaszország Aprilia 43:24,331

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu