Talmácsi dobogóért harcolt, 8. lett

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 31. 13:27
Bár akár győzhetett volna, végül a nyolcadik hellyel kellett beérni Talmácsi Gábornak a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíján a Moto2-es kategóriában.


A felszáradó pályán a magyar pilóta hiába tartotta meg a rajt után vezető pozícióját a második körre a harmadik helyen találta magát. Ezután sokáig haladt a háromfős csoportban a török Sofuoglu és a spanyol Hernández társaságában.

A féltávhoz érkezve az egyre gyorsuló pályán beérték és egyre hátrébb csúszott, egy ideig a hatodik helyen haladt, aztán a sűrű mezőnyben a negyedik és hetedik hely között ingázott.

A végén kis szerencsével dobogóra állhatott volna, de ehelyett csak a nyolcadik helyen zárt, a győzelmet a német Stefan Bradl szerezte meg.

TALMÁCSI GÁBOR NYILATKOZATA:
„Nagyon érdekes verseny volt. Sajnálom, hogy a vége így alakult, én mindent megtettem, ma ennyire futotta – értékelt a futam után Talmácsi Gábor. – A motorom összességében nem volt rossz. Azok a problémák, melyek a tengerentúli versenyen hátráltattak, most egyátalán nem jelentkeztek és ez mindenképpen pozitív előrelépésnek számít. Az utolsó parabolika kanyarban és az első kanyarban féktávon voltak gondjaim, ott vesztettem a legtöbbet a többiekhez képest. A verseny hajrájában éreztem még annyi tartalékot, hogy képes legyek harcba szállni akár a dobogós helyért is, de Alex De Angelis manővere, amit nem tartok éppen a legkorrektebbnek, nagyon kizökkentett a ritmusomból és már csak annyira futotta az utolsó körben, hogy leszedjem Aegertert. A tabellán feljöttem a 6. helyre, és ezt már szeretném is megtartani a végéig. Jövő héten Valenciában zárul az idei szezon, ahol szeretnék egy szép eredménnyel búcsúzni az első Moto2-es idénytől."
PORTUGÁL NAGYDÍJ, MOTO2, VÉGEREDMÉNY:
1. Stefan Bradl német Suter 46:59.723 perc
2. Alex Baldolini olasz I.C.P. 0.068 mp.h.
3. Alex De Angelis San Marinó-i Motobi 2.830 mp.h.
...8. Talmácsi Gábor magyar Speed Up 3.952 mp.h.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu