Talma: Jerezben dől el minden!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 9. 18:04
Talmácsi Gábor szerint megkezdődött a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2009-es szezonja előtti visszaszámlálás. A 2007-es világbajnok elmondta, az, hogy valójában milyen gyors a gépe, csupán az utolsó tesztelésen, Jerezben dől el, az idénykezdet előtti utolsó tesztelésen. A magyar pilóta már nagyon várja az év első versenyét, a Katari Nagydíjat, hiszen a losaili aszfaltcsík az egyik kedvence.


Már csupán bő egy hónapot kell várni arra, hogy Talmácsi Gábor élesben is megmutathassa, hogy mire képes a 250 köbcentis kategóriában, hiszen április 12-én elkezdődik a világbajnokság, és a Katari Nagydíjon élete első versenyén indul majd a 125 köbcentisek 2007-es bajnoka.

A magyar pilótának nagyon kedvezően alakulhat a bemutatkozás, hiszen amellett, hogy a tesztelésen jó eredményeket ért el, a losaili aszfaltcsík az egyik kedvence, hiszen 2005-ben már ünnepelhetett ezen a pályán, hiszen ekkor a KTM-mel a dobogó legfelső fokára állhatott.

Talma eddig igen jó eredményekkel zárta az eddigi tréningeket, és annak ellenére fantasztikus eredményeket ért el, hogy eredetileg csapatának, a Balaton Racing Teamnek az volt az elsődleges célja, hogy egy stabil motort „tegyen” a magyar kiválóság alá. Ennek ellenére február elsején Valenciában mindenkinél gyorsabb volt.

A motogp.com-nak adott nyilatkozatában Talmácsi elmondta, hogy szeretne a pódiumért harcban lenni a futamokon, és erre annak ellenére nagy az esélye, hogy a felkészülésének nagy részében elsősorban a korábbi csuklósérülésének rehabilitációjára kellett koncentrálnia. Azonban azt is hozzátette, hogy nehéz lenne már most elmondani, hogy hol is tart az istálló valójában.

„Nagyon korai még arról nyilatkozni, hogy a szezon során mennyire leszünk gyorsak – kezdte a magyar világbajnok. – Az új géposztályba való beilleszkedésem jól halad, és minden teszten azért dolgozunk, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Azonban úgy gondolom, hogy a teljes mezőny, csak a gyakorlássorozat utolsó állomásán Jerezben lesz jelen, akkor már többet tudhatunk meg arról, hogy hol is tartunk a mezőnyhöz képest.”

Azonban erre a tesztre még várni kell, hiszen egy háromnapos edzés megelőzi ezt: a pilóták – természetesen Talmácsival egyetemben – Portugáliában tréningeznek majd március 15-én és 16-án. A magyar klasszis ezután elmondta, hogy azért is várja nagyon az Estorilban megrendezésre kerülő tesztelést, mert egyre jobba érzi, hogy elkezdődött a szezon előtti visszaszámlálás.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu