Räikkönennél a rali veri az F-1-et

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 5. 18:35
A 2007-es év Formula-1-es világbajnoka, a finn Kimi Räikkönen úgy nyilatkozott, hogy egy ralivilágbajnoki cím sokkal értékesebb lenne számára, mint F-1-es elsősége.


Räikkönen a Red Bulletin magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy óriási fegyvertényt jelentene számára egy WRC-sorozatban elért elsőség.

A finn pilóta szerint élete legnagyobb kihívásával szembesült, amikor kilenc év után a Formula-1-ből a WRC-sorozatba igazolt a Citroën csapatához.

"Szinte mindent az alapoktól kell tanulnom. De én szeretem a kihívásokat. Most még ismerkedem az autóval, a körülményekkel, és a navigátorommal, Kaj Lindströmmel. Az első versenyek kőkemények lesznek, valószínűleg még nem tudok majd lépést tartani legjobbakkal, mint például Loebbel, Sordóval, Hirvonennel, vagy Latvalával. De már alig várom a versenyeket."

"Az F1-ben túl sok a taktikázás. A raliban sokkal felszabadultabb a légkör, és kisebb a nyomás a pilótákon. Úgy érzem most magam, mintha újrakezdeném a pályafutásom, és ismét a kezdő Kimi lennék" - mondta a 30 éves finn.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu