Szörnyű tragédiába torkollt a Dakar-rali

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 7. 13:41
Elhunyt az a 49 éves francia motorkerékpáros, aki még vasárnap tűnt el a világ egyik leghíresebb raliversenyén, a Dakar-ralin, amelynek története során először nem Afrika, hanem Dél-Amerika ad otthont. Pascal Terrynek a második szakaszon veszett nyoma a hétvégén, ám csak szerda délelőtt találtak rá. Ezzel a hírhedt viadal már 52. áldozatát szedte 1978 óta.


Az első Dakar-raliján szereplő 49 éves gall versenyző vasárnap még értesítette a szervezőket, hogy kifogyott az üzemanyaga, de állítólag utána egy társától kapott utánpótlást, ám ezek után nem érkezett hír róla.

 

Ami biztos, szerda délelőtt találtak rá egy növényzettel sűrűn benőtt területen, 15 méterre motorjától. A versenyző bukásakor még eszméleténél volt, készített magának egy menedékhelyet, vizet és ételt is biztosított magának, azonban a mentőcsapatok már csak a holttestét találták meg.

 

Terry az idei Dakar-ralin első áldozata, a legutóbbi versenyen, 2007-ben összesen ketten haltak meg, ezzel már 52-re nőtt az elhunytak száma a hírhedt versenyen.

 

A 2009-es dél-amerikai kiírás január 18-án fejeződik majd be.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu