Megvan a Team Toth első futamgyőzelme!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 31. 13:14
Nem mindennapi futamot nyert meg Mattia Pasini, a Team Toth pilótája Mugellóban a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában. Az olasz pilóta egy ütközés következtében állt az élre, és foggal körömmel küzdött, hogy megtartsa ezt a helyezést. Nagyon boldog lehet idősebb Tóth Imre csapatfőnök is, hiszen ez az istálló első futamgyőzelme.


Esőben kezdtek neki a futamnak a pilóták a 250 köbcentis kategóriában, de az első, mindent meghatározó esemény tíz körrel a vége előtt történt. Ekkor Marco Simoncelli utolérte a versenyt vezető Alvaro Bautistát, és miközben megprórálta átvenni az első helyet, összeütközött a spanyollal. Mindketten a kavicságyban kötöttek ki, de szerencséjükre nem estek el, és folytatták a körözést.

Pont erre volt szüksége Mattia Pasininek, aki így az élre állt, és úgy tűnt, hogy a nyolc másodperc körüli előnye elég lesz a két riválissal szemben, akik eközben folytatták a kakaskodást. Ezúttal viszont Bautista üldözte a világbajnoki címvédő olaszt. A spanyol azonban néhány körrel a vége előtt egy kis hiba miatt leszakadt vetélytársáról, aki eközben Pasini után eredt.

Az utolsó körre Simoncelli utol is érte honfitársát, sőt a kör elején meg is előzte őt. Ez volt az a pillanat, amikor mindenki azt gondolhatta, hogy eldőlt a verseny, azonban a Team Toth pilótája ezzel nem értett egyet, visszaelőzött, és a kör végén ő haladt át elsőként a célvonalon.

Azt, hogy Pasini mennyire a határon motorozott, elég annyival „illusztrálni”, hogy az utolsó percekben kétszer majdnem eldobta a motorját, úgy húzta a gázt. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen pályafutása második 250-es futamán állhatott a dobogó legfelső fokára, és ezzel megszerezte a Team Toth csapat történetének első győzelmét is.

Pasini csapattársa, Tóth Imre a tizenötödik helyen végzett, míg a Talmácsi Gábor helyett induló Németh Balázs a tizenhatodik hellyel mutatkozott be a sorozatban.

OLASZ NAGYDÍJ, A FUTAM, VÉGEREDMÉNY, AZ ÉLMEZŐNY:
1. Mattia Pasini olasz Aprilia 45:38,391 perc
2. Marco Simoncelli olasz Gilera 0,117 mp. hátrány
3. Alvaro Bautista spanyol Aprilia 1,293
4. Thomas Lüthi svájci Aprilia 24,557
5. Hector Barbera spanyol Aprilia 27,014
6. Aojama Hirosi japán Honda 30,037
7. Alex Debon spanyol Aprilia 31,325
8. Hector Faubel spanyol Honda 35,178
9. Raffaele de Rosa olasz Honda 44,856
10. Roberto Locatelli olasz Gilera 46,483
…15. Tóth Imre magyar Aprilia 1:30,397
…16. Németh Balázs magyar Aprilia 1 kör hátrány

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu