Makai Györggyel madarat lehetne fogatni

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 22:17
Szombat délután hivatalosan is bejelentette a Green Light Racing, hogy Makai György részt vesz a ASA Late Model Déli divíziójának szeptember 27-én rendezendő floridai versenyén. A SportHíradó autóversenyzője roppant boldog, amiért egy újabb lehetőséget kapott a csapattól.


Már csupán egy hét, és ismét szoríthatunk Makai Györgynek, aki egy 32-es számú fekete Chevrolet-vel versenyez majd a floridai New Smyrna Beach-en. A 100 körös viadal történetében ez lesz az első, hogy a mezőnyben nem amerikai versenyző is részt vesz.

 

Makai először 2005-ben próbálkozhatott meggyőzni az amerikaiakat arról, igenis helye van a hihetetlenül népszerű versenysorozatok világában. Az észak-amerikai autósport nem arról híres, hogy idegeneket – pláne nem közép-kelet európaiakat – engedjen a volán mögé, ám akkor az ARCA-sorozat chicagói versenyén a hódmezővásárhelyi pilóta bizonyított.

 

Aztán idén májusban újra Butch Miller és Bobby Dotter csapatánál találta magát Makai, aki a két egykori kiválóságot ismét elbűvölte tehetségével. A csapat azóta szeretné, ha a magyar ifjú éles versenyen is megmutathatná, mit tud valójában. Nos, a nagy nap nemsokára eljő…

 

„Biztos vagyok abban, Gyuri egy kivételes tehetség – kezdte a Green Light Racing egyik tulajdonosa, Bobby Dotter. – Készen áll a versenyre, nem kétséges, helyt is fog állni rajta. Remek ember, pozitív hozzáállása pedig sikeres közös jövőképet sejtet.”

 

Makai Györgynél nem lehet boldogabb embert találni a tengerentúlon. A fiatal versenyző öt éves kora óta készül az igazán nagy dobásra, a gokartos győzelmektől hosszú és göröngyös út vezetett számára a tengerentúlra. Anyagi problémák gátolták az előrehaladásban, de kitartása végül meghozta gyümölcsét.

 

„Amikor elkezdtem az autóversenyzést, nem gondoltam volna, hogy egyszer majd az Egyesült Államokban fogok rajthoz állni. Chicagóban egyszer már megkaptam ennek lehetőségét, és szerencsére ismét bizonyíthatok. Nagyon várom már a szeptember végi futamot, az egyik legjobb csapatot képviselhetem Floridában. Ez egy olyan lehetőség, ami minden ember vágyálma. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és remélem, egyszer majd a legjobbak között emlegetnek majd – jegyezte meg Makai.

 

Az amerikai istálló honlapja részletesen beszámol Makai életéről, a chicagói versenyéről, a róla alkotott véleményekről és az autóversenyző mindennapjairól. Viccesen megemlítik, hogy a budapesti forgalom több edzéssel felér, amit a versenyen is hasznosíthat a magyar fiú.

 

„Valóban, Budapest egy őrült város, ahol nem egyszerű vezetni – reagált Makai György. – Mintha csak egy versenyautóban ülnél, annyira kell koncentrálni. Ha kihagysz, máris ott a baj. Ott mindenki gyorsan vezet.”

 

Makai György jelenleg Las Vegasban tartózkodik, és kilátogat a hétvégén megrendezésre kerülő NASCAR Truck-versenyre is. Innen utaznak a floridai New Smyrna Beach-re.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu