Kezdeti lépések az ózdi Speedway-pályán

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 11:31
Az elmúlt két raliverseny prológján a bemutatkozás szintjén már láthattak az érdeklődők egy-két salakmotorost az átalakított ózdi, Speedway elnevezésű stadionban. Mostantól viszont jóval komolyabb formában működik majd a szakosztály, hiszen minden héten edzenek a versenyzők, és a tervek szerint belátható időn belül hazai és nemzetközi viadaloknak is otthont adhat a salakpálya.


A Speedway Club Ózd esetében elsődleges szempont, hogy utánpótlás nevelő bázis legyen, mert a sportág „kihalása" fenyeget, ha rövidesen országos szinten nem fognak hozzá a fiatalok képzéséhez.

 

Lesz toborzó, ahová a leendő ózdi és a környékbeli motorosokat várják majd, de nyilván a ma is aktív versenyzők veszik majd először birtokba a centerpálya körüli salakot. A múlt heti edzésen a miskolci Karczagi László már kipróbálta a pályát, amelyet a kiszűrődő motorhangnak köszönhetően egyre több érdeklődő követett figyelemmel.

 

"Most már abszolút motorozható a pálya – osztotta meg a tapasztalatait a vaspapucsos. – Tudjuk, hogy sok munka volt vele, de megérte a fáradságot és az anyagi ráfordítást, hiszen kiváló a talaj, versenyre is tökéletes az ózdi stadion. Nyilván van még néhány pótolandó dolog, hogy rangos hazai vagy nemzetközi futamot lehessen rendezni, de ezekeket az ovál átalakításához képest elenyésző idő alatt meg lehet csinálni. A rajtgép már működik, kell egy depó, a rajtlámpák, és még egy-két apróság, ami fontos kelléke egy speedway futamnak."

 

Tudja ezt Adamovits Márk, a klub elnöke is, aki néhány évvel ezelőtt megálmodta a stadion átalakítását. Voltak akik támadták, de többen segítették a munkáját, amely a másod – és az első osztályú rallyfutam körversenye után, most már salakmotorozás formájában is meglátszódhat.

 

"Rengeteg vörös salakot kellett a pályára hordani, tömöríteni majd elegyengetni. Különösen a kanyarokkal foglalkoztunk sokat, de szerencsére elérkezett az idő, hogy a motorokat is rá lehessen engedni – jelentette ki Adamovits Márk. - A következő hónapoknak az lesz a feladata, hogy stabilan beindítsuk a klub működését, és elkezdjük szervezni a jövő esztendő programjait. Szeretnénk hazai és nemzetközi versenyeket rendezni, és az ózdiakkal is megszerettetni ezt a kiváló és látványos sportágat."

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu