Csak négy körig tartott a kicsik futama

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 12. 19:43
Mindössze négy kör erejéig tartott a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katari Nagydíjának első versenye, a 125 köbcentisek csatája. Nyolc perc után az eső elkezdett zuhogni, amelynek következtében a versenybírók úgy döntöttek, hogy félbeszakítják a futamot. Az első helyen ennek köszönhetően Andrea Iannone végzett Julian Simon előtt.


A rajtnál rögtön borult a papírforma, hiszen az élről induló Julian Simon az első kör végéhez érve csak az ötödik pozícióban volt, míg a tizedik helyről startoló Jonas Folger a másodikként érkezett ugyanehhez a távhoz.


Simon azonban a futamot megelőző tréningekhez hasonlóan - mindegyiket megnyerte -, ismét megmutatta, hogy nem volt hiábavaló az, hogy az elmúlt két esztendőt a 250 köbcentisek közt töltötte, és a harmadik körben már a vezető Iannone mögött „lihegett”.


A spanyolnak már egy alkalommal sikerült is megelőznie riválisát, de nem tudta megtartani, és pechjére a negyedik kör után elkezdett zuhogni az eső. Rögtön elő is került a piros zászló, amelynek következtében a versenyzők a boxba vonultak. Némi várakozás után a versenybírák úgy döntöttek, ilyen körülmények között nem vállalják a kockázatot, és leintették a futamot.


Mivel a versenyzők a szabálykönyv szerinti három kört teljesítették, így a verseny eredményeit nem kellett törölni, de nem motorozták le a teljes körszám kétharmadát, így csak a pozíciókért járó pontszámok felét kapták meg. A szuperrövid futamot Andrea Iannone nyerte Julian Simon előtt.

 

KATARI NAGYDÍJ, 125 KCM, A VÉGEREDMÉNY, ÉLMEZŐNY:
1. Andrea Iannone olasz Aprilia 8:37,245
2. Julian Simon spanyol Aprilia 0,180 másodperc
3. Sandro Cortese német Derbi 5,211
4. Pol Espargaro spanyol Derbi 5,769
5. Bradley Smith brit Aprilia 6,650
6. Jonas Folger német Aprilia 6,701
7. Nicolas Terol spanyol Aprilia 6,771
8. Stefan Bradl német Aprilia 7,592
9. Danny Webb brit Aprilia 8,169
10. Eseve Rabat spanyol Aprilia 8,678

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu