Ácsi, Talmácsi mégis marad a MotoGP-ben?

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 22. 14:38
Na, itt az újabb bonyodalom: lapunkban tegnap éjjel megjelent, miszerint Talmácsi Gábor a következő idénytől elhagyja a Scot Hondát és vele a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriáját, a Moto GP-t. A hírt az autosport.com szellőztette meg, de olybá tűnik, szerencsére alaptalanul. Stefano Favaro menedzsert mindez nem nyugtatja meg, s értetlenül áll a rémhírek előtt. Közben a csapat hivatalos közleményében is megcáfolta, hogy megválnának a magyar versenyzőtől.


Nincs miért aggódnunk - ezt állítják az érintettek, legalábbis Stefano Favaro, valamint a Scot Honda. A menedzser az index.hu-nak adott nyilatkozatában kijelentette, nem érti, miért kell rémhíreket terjeszteni.

A Scot Honda is elhatárolódik a médiában megjelentektől, és közli: a San Marinó-i Alex de Angelisszel és Talmácsival is folynak a tárgyalások, noha megállapodás egyelőre nincs. Az istálló célja, hogy 2010-re mindkét motorost saját kötelékében tudja. Úgy vélik, az ilyen és ehhez hasonló híresztelések csak ártanak a csapatnak és a versenyzőknek, azt pedig majd tudatják, ki(k) lesz(nek) a kiválasztottak.

Az olasz menedzser megerősítette a Scot Honda közleményét, 2010-re senkinek nincs még szerződése az istállóval. Favaro hozzátette, folyamatosan azon dolgoznak, hogy Talmának jövőre is legyen kontraktusa a királykategóriában.

Ha mégsem jönne össze a próbálkozás, a Moto2-ben indulna a 125 köbcentisek között 2007-ben világbajnok magyar fiú. A Moto2 egy teljesen új sorozat, amely jövőre indul. A mezőnyben negyven motoros kap majd helyet, akik egységes, 600 köbcentis Hondákkal versenyezhetnek. A váz választható, de lőerőben és sebességben a kategória közelebb lesz a MotoGP-hez, mint a 250 volt.

A 25 éves de Angelist a törpeállam szponzorálná, szó szerint egy ország állna mögötte. Az ő helyzete is elég fura: a Gresini Hondánál már korábban kiadták az útját annak ellenére, hogy az idei szezon második felében egy második és két negyedik helyet produkált.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu